Vice Batarelo sumnja da Možemo ima kontakte s Antifom: Plenković nije hodajući Bog, a Freda Matića može biti sram

Vice Batarelo sumnja da Možemo ima kontakte s Antifom: Plenković nije hodajući Bog, a Freda Matića može biti sram

Zbog kukavica koje se boje Plenkovića, iz hrvatske politike nestat će demokršćanstvo – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, dr. Vice Batarelo: – Demokršćani su, primjerice, u Italiji nestali još 90-ih jer su bili mlaki i nisu imali svoj stav. Plenković trenutačno ima veliku moć, ali sve je to kratkoročno, nije on hodajući Bog! Činjenica je da je sve zakone koji su protivni većinskoj narodnoj volji i našoj kršćanskoj tradiciji – pa i Istanbulsku konvenciju – uveo HDZ.

U Hrvatskoj je problem ekstremna ljevica

Predsjednik Udruge ‘Vigilare’ komentirao je premijerove izjave o radikalizaciji: – Hrvatski problem je ekstremna ljevica! Oni su ti koji radikaliziraju naše društvo, a preko Peovićke, Borićke, Glavaševića, Tomaševića i sličnih, ušli su u tzv. mainstream, kojeg i onako kontroliraju njima bliski lijevo-liberalni mediji… Trebalo bi vidjeti s kime cijela ta ekipa iz Možemo ima kontakte, imaju li kontakte s Antifom? SOA na to treba pripaziti.

“Hrvatska je 45 godina bila pod vlašću radikalno lijeve ideologije i zato moramo biti još oprezniji,” rezolutan je dr. Vice Batarelo.

Osvrnuo se na napade, koji su zadnjih dana uslijedili na crkve u Poljskoj: – To je organizirala Antifa! Prijatelji iz Varšave, s kojima sam imao priliku razgovarati, tvrde da se to ne događa spontano. Uvezeni su izvana, najviše iz Njemačke i trenirali su domaću ekstremno lijevu ekipu. To je organizirani kaos, kakav smo već imali prilike vidjeti u Čileu ili Americi. Da nije bilo poljske Nacionalne garde, crkve bi tamo posve sigurno gorjele!

Žestoko odgovorio Fredu Matiću

Mi u Hrvatskoj moramo pozorno pratiti to što se događa u Poljskoj – upozorava Batarelo: – Isti bi se scenarij vrlo lako mogao prenijeti i kod nas! Kada Plenković govori o radikalizaciji, mora se znati da su ovo pravi radikali i jako opasni ljudi! Inspirirani su feminističkom ideologijom i marksizmom, a povezani s Antifom. Ako krenu i kod nas, mi ćemo stati pred naše crkve i braniti ih na isti način!

“Poljaci pomalo idu prema tome da skroz iskorijene pobačaj,” tvrdi Batarelo: “Oni štite nerođeni život i Hrvatska bi se zaista u tome mogla ugledati na Poljsku.”

Poziv izvjestitelja EU parlamenta za stanje seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava, SDP-ovog zastupnika Freda Matića, predsjedniku Vlade i HDZ-a Andreju Plenkoviću da osudi poljske vlasti zbog odluke Ustavnog suda o zaštiti nerođene djece, Vice Batarelo prokomentirao je vrlo kratko: – Tko je Fred Matić da nešto takvo uopće zahtijeva?! Može ga sram biti! Ma, tko je on da se miješa u politički popularne odluke jedne suverene države kao što je Poljska?!

Baterelo se  osvrnuo i na  imenovanje sutkinje Amy Coney Barret, koju je u Vrhovni sud Sjedinjenih Država, uveo predsjednik Donald Trump.

“Većina Hrvata bi sigurno kao sutkinju Vrhovnog suda poželjela gospođu Barret, a ne nekoga tko je davno trebao biti lustriran,” rekao je dr. Batarelo.

Ta suktinja je sjajna, ona je majka petero dijete i usvojila je još dvoje djece iz Haitija. Vjernica je, katolkinja i jedna od najjačih pravnih stručnjaka u Americi danas – nastavio je o sutkinji Barret: – Upravo na nju treba gledati kao na primjer kakvi bi zapravo trebali biti suci u Hrvatskoj. Važno je da javnost zna i tko su suci poput Damira Kosa. Zaista bih volio čuti studente prava žele li biti kao Amy Coney Barrett ili kao Damir Kos i drugi slični suci koji su prošli partijske škole? Hrvati još uvijek osjećaju posljedice komunizma. Naša inteligencija je ’45. godine raseljena i pobijena, a naši su ljudi desetljećima živjeli u strahu…

“Komunisti u Hrvatskoj ne vode samo pravosuđe,” zaključuje dr. Vice Batarelo: “Oni vode i politiku, finacije, drže sve ključne poluge moći. Na sceni su i njihova djeca, njihova unučad – to je činjenica, u takvoj Hrvatskoj živimo.”

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina