Karolina Vidović Krišto poslala poruku Plenkoviću: I u komunizmu su partiji za sve uvijek bili krivi neki radikali

Karolina Vidović Krišto poslala poruku Plenkoviću: I u komunizmu su partiji za sve uvijek bili krivi neki radikali

Svečano otvorenje Vukovarskog vodotornja, simbola hrvatske pobjede, zajedništva i stradanja, HRT je cenzurirao, ali su zato udarni prostor dali ‘Dnevniku Diane Budisavljević’, povijesnom falsifikatu, koji u maniri najgoreg komunizma, blati blaženog kardinala Alojzija Stepinca, a kao ‘šlag na tortu’ istovremeno ga emitira i RTS – izjavila je u Bujici na Z1 televiziji, saborska zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto i ustvrdila da je demantij HRT-a vezan uz prijenos iz Vukovara “najobičnija laž“: – HRT svake godine prenosi novogodišnji koncert Bečke filharmonije, izravno iz Beča, uz pompu i komentatore, iako su neki dijelovi snimljeni ranije, kao što je to bio slučaj i u prijenosu uživo iz Vukovara.

“Problem HRT-a ne možemo gledati izdvojeno,” smatra Vidović Krišto: “HRT je dio problema okupiranih i korumpiranih institucija u Hrvatskoj! Potpuno su blokirane i korumpirane…”

Za nepovoljno stanje u zemlji, kriva su tri ključna stupa – napominje zastupnica: – Korumpirano i nelustrirano pravosuđe, drugi stup čine korumpirani i nelustrirani mediij, a treći korumpirani i nelustrirani političari, zlatna komunistička mladež…

Medijska hipnoza građana

Situaciju u kojoj se na javnoj televiziji ne prenosi svečano otvorenje Vukovarskog vodotornja, Karolina Vidović Krišto, inače rođena Vukovarka, nazavala je “perverznom”: – Vodstvo HRT-a je pokazalo svoju bešćutnost i bezobzirnost. Njih očito, ne zanima otvaranje jednog tako veličanstvenog simbola, oni su isključivo podložni korumpiranim političkim elitama!

Uređivačku politiku HRT-a nazvala je “anacionalnom i neokomunističkom”: – Na svim medijskim razinama, 24 sata na dan, imamo potpunu medijsku hipnozu hrvatskih građana, uvjeravaju nas u nešto što naprosto nije točno… HRT je javna medijska institucija, plaćena od svih hrvatskih građana. Ona je dužna prenositi sve ono što je relevantno i bitno za hrvatsko društvo i u informativnom i kulturnom aspektu, a ovdje imate sve relevantne sfere sublimirane u jedan važan događaj. Priča o Vukovarskom vodotornju sadrži povijest, kulturu i nacionalni ponos. Sve što čini državnost jedne države. Takvo nešto ne prenositi, čak ni snimku ne pustiti, zbog toga bi trebale sve odgovorne prisavske glave letjeti!

Usporedila je Njemačku i Hrvatsku: – Ove godine Njemačka slavi 30 godina njemačkog ujedinjenja i cijeli mjesec rujan i listopad bili su u znaku proslave. Na njihovoj televiziji prikazivani su prigodni filmovi, specijalne emisije i razni prijenosi slavlja… Mi smo u Hrvatskoj slavili 25 godina veličanstvene pobjedničke Oluje, a imamo predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića, koji dođe na svečanost i ispričava se poraženima! Kaže da se neki koji su srpske narodnost, nisu dobro osjećali zbog Oluje! Zamislite da na obilježavanje oslobođenja Pariza dođe francuski predsjednik i krene se ispričavati što su savenici oslobodili Pariz i pritom naglasi kako su se neki Nijemci možda osjećali loše zbog oslobođenja! Pa, o čemu pričao?!

Odgovorila Andreju Plenkoviću

Popularna zastupnica odgovorila je i na Plenkovićeve prozivke da je radikalna: – Ako je netko lopov i ljudi mu kažu da je lopov, to je za njega radikalno! I to je za njega govor mržnje, jer mu to nije ugodno čuti… Da, radikalna sam u brobi protiv korupcije, radikalna sam u borbi za vladavinu prava i radikalna sam u ustrajnosti da Hrvatska postane socijalno pravedna i bogata država, u kojoj su svi pred zakonom jednaki.

Iz Plenkovićeve briselske izjave, ali i nekih poslije nje, oslikava se njegova odnarođenost i bahatost – rekla je Karolina Vidović Krišto i iznijela svoje viđenje aktualnog premijera: – Čovjek je odmaknut i živi u svom paralelnom svijetu, u kojem je na temelju privilegija iz komunizma došao na poziciju, a ne zbog sposobnosti… To je zajednička nit svih pripadnika komunističke zlatne mladeži.

Nigdje kao u Hrvatskoj

Nakon što je u emisiji puštena izjava Andreja Plenkovića, u kojoj kaže da je njemu “dobro što je Vladu sastavio sa SDSS-om“ i da imamo “samo osam zastupnika nacionalnih manjina“ u parlamentu, Vidović Krišto je postavila pitanje: – Navedite mi jednu državu u Europi ili svijetu, u kojoj vladu sastavljaju predstavnici narodnih manjina, odabrani po ključu nejadnakosti?!

I komunistički sustav služio se skretanjem pozornosti s velikih problema na nebitne stvari – zaključila je gošća emisije, nazvavši Plenkovićevu politiku skretanja pozornosti “politikom jugo-finti“: – I u komunizmu su partiji za sve uvijek bili krivi neki radikali, a najčešće su to bili hrvatski nacionalisti. Izmišljeni neprijatelj se pretvori u veliki problem i svi samo o tome govore, a nitko ne govori o ljudima pod ovrhama, korupciji, vjetroelektranama, Janafu, grupi Borg, ukradenim referendumima…

Foto: Edvard Šušak/Hina