Ante Prkačin upozorava: Vladajući su pokušali diskreditirati Karolinu Vidović Krišto

Ante Prkačin upozorava: Vladajući su pokušali diskreditirati Karolinu Vidović Krišto

Hrvatski sabor u srijedu je s 51 glasom “za”, dva suzdržana i 76 “protiv” odbio interpelaciju koju je podnijelo 20 zastupnika na prijedlog Domovinskog pokreta, a kojom se od Vlade tražilo da Saboru dostavi sve ugovore vezane uz vjetropark Krš-Pađene.

Zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin za portal Direktno je komentirao tijek saborske rasprave te otkrio je li očekivao ovakav ishod.

“Kad bih bio isključivo stranački tip bio bi prezadovoljan jer je to bila isključiva dominacija i iznimna pripremljenost za raspravu Vidović Krišto. S druge strane prisutna je velika želja vladajućih da je demantiraju i diskreditiraju, međutim u tome nisu uspjeli. Što se tiče odluke glasanja, to sam pomalo očekivao mada još uvijek živim u nekoj lažnoj nadi da će se jedanput dogoditi čudo neviđeno da oporba nešto predloži što se vladajućima ne sviđa pa da oni to prihvate”, kazao je Prkačin.

Ipak, dodao je, iako su stranački zadovoljni, ostao mu je “gorak okus” pobjede u ustima: “Puno bi mi draže bilo da smo naišli na razumijevanje Vlade i da se išlo istražiti slučaj i konačno povesti Hrvatsku tamo kamo obećavamo”.

Kazao je da vjeruje da se neće stati samo na interpelaciji. Oni koji su pratili raspravu “ne mogu ostati nikako skršenih ruku”, a smatra kako i vladajući iz ovoga moraju izvući nekakav zaključak.

“Osobno bih, ipak, na trenutak stao, kada na žalost nismo više nekakav kvalitetan korektiv vlasti niti smo netko koga se ozbiljno shvaća, koga se shvaća kao dobronamjernika pa se onda postupi kako bi trebalo. Nas se očito shvaća kao neprijatelja i protivnika. Bilo što pokušati na tom tragu u narednim danima pa i tjednima značilo bi potpuno iskopati ratnu sjekiru i krenuti u rat, a ja još ne bih u rat s vladajućima”, kaže nam zastupnik Domovinskog pokreta.

Ipak, misli da su vladajući u ovoj političkoj borbi i strateški i taktički pogriješili: “Potpuno je kriva strategija braniti nešto što je izgubljeno, s druge strane taktički katastrofalna pogreška imati tako spremnog protivnika. Oni su sirotani dobili zadaću da se javljaju za riječ. Pa saborska govornica je vrlo opasna, ona ti nekad može biti mjesto da se proslaviš, a nekada da kiksaš. Tko god je išao s nesuvislom replikom, Karolini Vidović Krišto je sjedao na volej i ona je poentirala i pet puta ponavljala jednu te istu stvar tako da je i najvećim slijepcima jasno o čemu se radi”, pojasnio je.

Vladajući tvrde da odgovornost nije na njima. “To su jučer replicirajući rekli pet puta i svaki put replicirajući Vidović Krišto omogućili da kaže ‘ali vi ste dobili ugovor koji je po slovu pravde bio nevažeći i što ga niste poništili već ste išli dalje i čak ste osigurali investitoru 80 milijuna eura kredita od HBOR-a što je katastrofa'”, podsjeća naš sugovornik.

O tome koliko ima odgovornosti drugih Vlada u ovom projektu, Prkačin kaže da je svakako ima, ali da to čak “nije ni bitno”, već bi se o tome moralo razgovarati “ako si čiste savjesti”, a ne slati poruke “da vi možete nešto ukucati pa dobiti sve odgovore”. “Pa to je toliko važna stvar da ona mora biti u Saboru raspravljena”, mišljenja je Prkačin.