Riječ je o istoj stranci: Treba li se Plenković ispričati zbog koruptivnih radnji HDZ-a za vrijeme Ive Sanadera

Riječ je o istoj stranci: Treba li se Plenković ispričati zbog koruptivnih radnji HDZ-a za vrijeme Ive Sanadera

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u petak popodne Rijeku, gdje je u tvrtki Jadran–galenski laboratorij d.d. održao sastanak s predstavnicima Uprave.

Nakon sastanka i obilaska premijer je dao izjavu za medije. Rekao je da su rijetki naši proizvodi koji imaju udio od 8 posto na tržištu, kao što je Aquamaris te pohvalio kompaniju.

Kaže da su u priopćenju jasno izrekli stav o procesu. “Današnje vodstvo ne može biti odgovorno za djelovanje pojedinaca…”, rekao je pa dodao kako tada nije bio ni član HDZ-a te će njihovi zakonski zastupnici uložit žalbu. “Nema kolektivne odgovornosti i nikakve odgovornosti aktualnog vodstva.”

Na pitanje osjeća li sram, rekao je kako to vrijeme nema veze s aktualnim vodstvom stranke.

“Nema šanse da uz sve što nosimo sada još nosimo etiketu Ive Sanadera. No way. Ovo je drugi HDZ. HDZ će putem zakonskih zastupnika uložiti žalbu”, rekao je. Plenković koji uporno  odbija suočiti se s istinom. Kako je formalno pravno riječ o istom  HDZ-u koji je postojao i u vrijeme Ive Sanadera, Plenković  nikako  ne može nijekati odgovornost  sadašnjeg HDZ-a.  Ako želim graditi društva u kojemu  će biti neprihvatljiva korupcija i kriminal, onda bi   sadašnje vodstvo trebalo stvari nazvati imenom i   ispričati se hrvatskom građanima zbog svega  što su napravili  njihovi prethodnici. Uostalom, neki   blisku suradnici  Ive Sanadera, koji su mu vjerno služili dok je provodio koruptivne radnje,  blizak je i Andreju Plenkoviću.

Foto: Danijel Kasap/Hina