Bartulica odgovorio na napade Pupovčevih Novosti koje su ga proglasile ekstremnim konzervativcem i kršćanskim fundamentalistom

Bartulica odgovorio na napade Pupovčevih Novosti koje su ga proglasile ekstremnim konzervativcem i kršćanskim fundamentalistom

Zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica reagirao je na napade Pupovčevih Novosti koje su njega  i još neke viđenije konzervativce  proglasile “ekstremnim konzervativcima” , “katoličkim fundamentalistima”, “vjerskim i tržišnim fanaticima” i brojnim drugim epitetima. Bartuličin post, kojeg je naslovio “Govor ljubavi plaćen kunama poreznih obveznika”, prenosimo u cijelosti.

“Najnoviji broj manjinskog časopisa Novosti počastio je kolege konzervativce i mene sljedećim izljevima otvorene progresivne ljubavi:
– Ekstremni konzervativac
– Najekstremniji izdanak Domovinskog pokreta
– Pionir agresivne konzervativne misli
– Tipični domaći nacionalist
– Vjerski i tržišni fanatici
– Ultrakonzervativne organizacije
– Reakcionarni režimi iz Višegradske skupine
– Kršćanski fundamentalisti
– Ordinarno političko razbojništvo
– Globalni ekstremistički pokret
– Američki i europski radikali
– Krajnje desne kršćanske udruge zaslužne za stvaranje najzloćudnijih tajnih planova u recentnijoj povijesti Europe
Hvala im“, piše  zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica.
Napadai  na Bartulicu dolaze samo nekoliko dana nako što je kritički  progovorio o uređivačkoj politici Novosti koje se financiraju iz proračuna.
“Dijelimo odgovornost za svoju zemlju, svatko odgovara za izgovorenu riječ u javnosti pa tu trebamo biti oprezni. Ako govorimo o govoru mržnje, onda tražimo da budemo dosljedni. Na primjer, je li tjednik Novosti koji ova Vlada financira – ima bezbroj primjera naslovnih stranica iz tih novina – je li to govor mržnje ili govor ljubavi? Volio bih čuti odgovor na to pitanje. Na neprestano provociranje, ismijavanje onoga što je sveto hrvatskom narodu – je li to govor mržnje ili govor ljubavi?”, izjavio je Stjepo Bartulica na portalu Narod.
Foto: Edvard Šušak/Hina