Plenković odgovorio “opsjednutom Milanoviću”: Gori je od Marasa, a u Bruxellesu je kupio samo polovni auto

Plenković odgovorio “opsjednutom Milanoviću”: Gori je od Marasa, a u Bruxellesu je kupio samo polovni auto

Premijer Andrej Plenković odgovorio je na prozivke predsjednika Zorana Milanovića.

“Nisam pogledao sve što je on izgovorio jer smo imali neke druge obaveze, ali otprilike sam shvatio kuda sve to zajedno ide. Sve više se pojavljuje neka vrsta opsjednutosti. Milanović je opsjednut s onim što ja radim, što sam radio prije, vidimo da se bavi mojom biografijom. Nastoji jako podcijeniti diplomatskih mandata koje sam imao u Bruxellesu i Parizu. Dok sam bio zamjenik šefa misije u Bruxellesu, Hrvatska je prvo odlučila podnijeti zahtjev za članstvo. To podnošenje zahtjeva bila je jedna ozbiljna diplomatska operacija”, naveo je premijer i dodao:

“On je isto bio u Bruxellesu, od ’96. do ’99., tad se nije dogodilo ništa. Što je tad napravio, kupio polovni auto? Po tome se kolege u ministarstvu o kojima on govore njega sjećaju. To je ta razina. Mojih pet godina u Parizu su mi jako pomogle da sagledam svijet s jednog od ključnih središta globalne politike. O tome tko je što više učinio u diplomatskoj karijeri, mislim da kad bi stavili njegovu i moju kontribuciju, razlika bi bila enormna. Gotovo da je veći stalker od Marasa, mislio sam da je Maras glavni stalker, a sad pomalo shvaćam da je on glavni stalker”, piše N1.

Milanović je u subotu ujutro poručio Plenkoviću da je “ovo tvrda kohabitacija, nije za kilavce”.

“Kilavac, je l’ to kad patriotski padneš s Patrije? Opsjednut je s košarkom, dajem mu deset razlike fore kad god hoće, pobijedit ću ga na haklu. Da na trepavicama stojim ne može me pobijediti”, kazao je Plenković.

Referirao se i na teze o plakanju i rekao da je Milanović ucviljen i da još pati jer je izgubio na izborima od Plenkovića.

“Što se tiče ostalih besramnih komentara, nemam što reći. Što se tiče njegovog kilavljenja s Vijećem za nacionalnu sigurnosti i tome da ne želimo raspravljati o pravima Hrvatima u BiH, tu je pismo na kojem mi odgovaramo na sugestiju da se raspravlja o temi Hrvata u BiH”, rekao je Plenković.

Na pitanje do kada će trajati ovo prepucavanje, Plenković kaže da on neće šutjeti, iako su u jednom trenutku prestali s odgovaranjem.

“Oni su si uzeli pravo da budu naši glasnogovornici. Kako su oni danas najavili da će objaviti pismo, onda mi možemo objaviti.”

Foto: Admir Buljubašić/Hina