Milanović poslao poruku Plenkoviću: S četnicima znaš na čemu si, a Yutel je nešto drugo

Milanović poslao poruku Plenkoviću: S četnicima znaš na čemu si, a Yutel je nešto drugo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u volonterskoj kampanji pošumljavanja požarišta Dalmacije “Boranka“ na području splitskog naselja Gornje Sitno, a tom je prilikom odgovarao i na pitanja novinara.

Da bi javnost znala kako komunikacija direktno ide, nemam druge nego dati vama na uvid, rekao je Milanović novinarima o komunikaciji s premijerom.

Kazao je da ga je premijer optužio za napad na Banske dvore, u kojemu je ranjen policajac. “Čovjek koji je u stanju reći takvo što je čovjek kojega se može nazvati bilo kako. Nažalost, sam je to izazvao, to je njegov problem. S obzirom da je najveći problem koji je doživio nekakav faul na basketu, morat će se naviknuti. To je tvrda kohabitacija, nije za kilavce”, rekao je Milanović.

Govoreći o Vukovaru i Koloni sjećanja, Milanović je rekao da to bez ljudi nema smisla. “Ali obzirom na situaciju koja je danas, to je jedna travestija. Nadam se da Plenković zna što to znači”, rekao je Milanović.

Suđenje Ivi Sanaderu predugo traje, istaknuo je predsjednik. “To su Markovi konaci”, dodao je.

“Ja Vladi ne podmećem tamo gdje ne znam”, rekao je Milanović. “Ali kad te netko proglasi teroristom, onda ne možeš prema njemu biti nježan proljetni pupoljak”, rekao je.

U politici su, kao i u šijanju, gruba igra. To je to. Ako nećeš, idi plakat doma i dosta više tog plakanja i cmizdrenja da netko nekoga vrijeđa. Ako netko nekoga vrijeđa, to je Plenković. Ako netko nekome poručuje da laže, to je Plenković. Te riječi nije koristio ni Sanader ni Jadranka Kosor. Plenković najnormalnije govori ljudima da su lažovi. On i njegovi yutelovci, a to je najgora vrsta novinarstva. S četnicima znaš na čemu si, a yutel je nešto drugo, rekao je Milanović.

Foto: Damir Senčar/Hina