Šalabahter demokracija ponovno cvjeta u HDZ-u: Otkrivamo tko je članstvu poslao “nepismenu poruku”

Šalabahter demokracija ponovno cvjeta u HDZ-u: Otkrivamo tko je članstvu poslao “nepismenu poruku”

Kandidat za potpredsjednika zagrebačkog HDZ-a, Radoslav Dumančić, koji je i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Grada Zagreba, pozvao je na svome Facebook profilu cjelokupno članstvo zagrebačkog HDZ-a (oko 18.000 članova) da ignoriraju “nepismene poruke pojedinih kandidata za potpredsjednika Gradskog odbora”. Poziva članstvo da odbije “šalabahter demokraciju*  i da glasuje prema svojoj savjesti, a ne prema naputcima koji podsjećaju na neka prošla vremena. Dumančića je posebno zasmetala sljedeća formulacija:

“Da službeno u timu Herman za podpredsjednike Barbarić. Plazonić. Milas i Župan. Molim temeljne predsjednike da u nedjelju pozovu članstvo i drže se naputka.”

Kako doznajemo iz zagrebačkog HDZ-a riječ je  o naputku  koji je Mario Župan, predsjednik HDZ-a Peščenice, uputio predsjednicima mjesnih ogranaka HDZ-a na Peščenici i Žitnjaku.
“Ovo je nesuvisla poruka jednog kandidata za potpredsjednika. Molim članstvo HDZ-a Grada Zagreba da ignorira ove nepismene poruke pojedinih kandidata za potpredsjednika Gradskog odbora i u skladu sa svojom savješću odabere kandidate”, Poručio je članstvu utemeljitelj Radoslav Dumančić.
Na slici:  Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i Radoslav Dumančić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a
Foto:Facebook