Miro Bulj traži od Plenkovića da prestane financirati Srpsko narodno vijeće: Sporan je komentar Dejana Jovića

Miro Bulj traži od Plenkovića da prestane financirati Srpsko narodno vijeće: Sporan je komentar Dejana Jovića

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj danas je uputio zastupničko pitanje premijeru Andreju Plenkoviću vezano za komentar koji je na društvenim mrežama objavio Dejan Jović, član Savjeta SNV-a, institucije kojoj je načelu potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević i koju Plenkovićeva Vlada obilno financira s preko 3, 5 milijuna kuna svake godine.
Bulj upozorava dase
Dejan Jović na Twitteru se složio s izjavom Pere Kvesića, kako je Hrvatska ne samo propali projekt, nego je i sama zamisao stvaranja Hrvatske bila „retardirana i nakaradna“, te kako „ne možete realizirati lošu zamisao i očekivati nešto dobro“. 

“Osim što je Jović podijelio spomenuti intervju i izvukao u tweet dijelove koji stvaranje Hrvatske smatraju lošom, retardiranom i nakaradnom zamisli koja ne može donijeti ništa dobro, on je konstatirao i da je Kvesićev intervju izvrstan. Očekujem što prije Plenkovićev odgovor i reakciju kao i prestanak financiranja SNV-a čiji članovi Savjeta daju izjave koje dovode u pitanje ideju stvaranja hrvatske države za koju sam se zajedno sa svojim suborcima borio i za koju su mnogi od njih dali svoje živote i zdravlje”, piše u zastupničkom pitanju Miro Bulj.

Foto: Edvard Šušak/Hina