Što povezuje ministra Beroša i novog ravnatelja KB Dubrava: Članovi su HDZ-a i još jedne ekskluzivne organizacije

Što povezuje ministra Beroša i novog ravnatelja KB Dubrava: Članovi su HDZ-a i još jedne ekskluzivne organizacije

Smirila se situacija u Kliničkoj bolnici Dubrava. Ova zelena grdosija u istočnom dijelu Zagreba sagrađena za potrebe nekadašnje Jugoslavenske narodne armije i civila posljednjih godina bojišnica je političkih ratova. Manifestiralo se to kad je ova bolnica postala alfa i omega za oboljele od Covida. U ožujku je u njoj formiran Respiracijski centar za koronapacijente, na čije čelo dolazi dr. Ivica Lukšić. Nedavno je postavljen i za v.d. ravnatelja bolnice. Naši sugovornici na stručnost dr. Lukšića, maksilofacijalnog kirurga, nemaju prigovora. No, politika je i u ovom slučaju imala svoje prste. Naime dr. Lukšić član je HDZ-a. I to, kako nam je sam otkrio, od 2016, piše Tportal.

Lukšić je bio predstojnik Klinike za kirurgiju lica, čeljusti i usta u Dubravi, a usko je specijaliziran za kirurgiju tumora glave i vrata. Uz to je izvanredni profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pročelnik Katedre za maksilofacijalnu kirurgiju sa stomatologijom, a komentari njegovih pacijenata su izvrsni.

Lukšić je otkrio Tportalu da je član HDZ-a od 2016.

‘Običan sam član i nisam obnašao nikakvu stranačku dužnost, osim što sam povremeno sudjelovao u radu Odbora za zdravstvo’, odgovorio je.

Nakon Lukšićeva imenovanja počelo se spekulirati o daljnjoj rodbinskoj vezi predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Ivice Lukšića te su neki mediji tvrdili i da je on prijatelj premijerove majke, do umirovljenja zaposlene u KB-u Dubrava.

Popis članova Rotary kluba na Hvaru

Iz Vlade su ranije za 24 sata pojasnili vezu između Lukšića i Plenkovića. ‘Pokojna supruga Plenkovićeva strica i Lukšićeva majka su s Brača i one su rođakinje. Plenkovićev stric i njegova pokojna supruga, koja je bila u srodstvu s Lukšićevom majkom, imaju dvoje djece i oni su prvi premijerovi rođaci. Pojednostavljeno, prvim rođacima premijera Lukšić je drugi rođak po lozi njihove pokojne majke. Lukšić i Plenković susreli su se dosad nekoliko puta’, kazali su iz Vlade. Dodali su da je odnos Lukšića i premijerove majke, koja je devet godina u mirovini, strogo profesionalan.

Supruga, Ivana Lukšić također je liječnica, a radi kao voditeljica Odjela za infekcije dišnog sustava i infekcije kože i mekog tkiva Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Lukšić je inače istaknuti rotarijanac, član Rotary kluba Zagreb Centar. O njegovom angažmanu u Rotary klubu može se pronaći dosta informacija na internetu. Međutim, zanimljivo je da je i njegov šef ministar zdravstva postao član Rotary klub barem prije desetak godina. Riječ je Rotary klubu s Hvara koji je u svom biltenu iz 2009. godine naveo da je Vili Beroš član kluba. Vili Beroš nije do sada govorio o članstvu u ovom ekskluzivnom klubu.