Ministar Banožić odlučio: Tomislav Merčep pokopan bez vojnih počasti

Ministar Banožić odlučio: Tomislav Merčep pokopan bez vojnih počasti

Predsjednik stranke DESNO Anto Đapić u Facebook objavi ogorčeno je komentirao način na koji je organiziran sprovod za bivšeg hrvatskog političara, bliskog suradnika prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i ratnog zapovjednika Tomislava Merčepa. Činjenicu da je Merčep pokopan bez vojnih počast na Facebooku je kritizirao i vukovarski branitelj Predrag Mišić.

Đapić je ispraćaj bez vojnih počasti opisao kao nešto “nestvarno, tužno i kukavički”, javlja Direktno.

“Vraćam se s posljednjeg ispraćaja hrvatskog viteza Tomislava Merčepa na groblju Mirogoj. Usprkos tzv. epidemioloških mjera okupio se veliki broj Tomislavovih suboraca i štovatelja, ljudi koji jako dobro znaju cijeniti što je Tomislav Merčep učinio za stvaranje neovisne hrvatske države.

Ono zbog čega pišem ovu objavu je nešto što se na ispraćaju nije dogodilo, a djeluje posve nestvarno. Naime, odlukom Ministarstva obrane, a navodeći kao razlog epidemiološku krizu, zabranjen je ispraćaj s vojnim počastima jednom od najvećih heroja Domovinskog rata!

Nestvarno, tužno i kukavički! Nemam riječi za izraziti kako se osjećam!

Tomislav je zagrlio svoju zemlju, žrtvujući se do posljednjeg daha za nju, a zauzvrat ne dobije niti minimum počasti koje mu i po zakonu pripadaju, a o zaslugama da i ne govorim. Ne! Ovo nitko ne može opravdati! Sramota do sada neviđena!

Tomislav Merčep, naš brat, smirio se u hrvatskoj zemlji, ali mi koji smo još ostali iza tog slavnoga brata, pitamo se: Quo vadis Hrvatska?”, napisao je Đapić.

Mišić u svojoj objavi naglasio da ova situacija ”nije normalna”.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina