Marija Selak Raspudić o “seksističkom ispadu Ante Sanadera”: Poslao je poruku da je kriva žrtva, a ne nasilnik

Marija Selak Raspudić o “seksističkom ispadu Ante Sanadera”: Poslao je poruku da je kriva žrtva, a ne nasilnik

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić (Klub zastupnika Mosta) ustvrdila je u četvrtak da je HDZ-ov Ante Sanader svojom izjavom o SDP-ovom Domoagoju Hajdukoviću poslao poruku da nije kriv počinitelj nasilja nego žrtva, i to s najvišeg mjesta u sabornici.

Poruka da žena koja nosi minicu si je sama kriva ili ako dobije batina da se trebala bolje udati je poruka koja je jučer stigla s najvišeg mjesta u sabornici, od potpredsjednika Sabora Ante Sanadera koji je Domagoju Hajdukoviću rekao da je kao žrtva nasilja trebao bolje birati društvo, istaknula je Selak Raspudić tijekom slobodnog govora.

„Zamislite nije kriv počinitelj nego je kriva žrtva koja nije dovoljno dobro izabrala društvo i ta poruka poslana je upravo na dan borbe protiv nasilja ”, dodala je.

Selak Raspudić poručila je Sanaderu da kada je riječ o nasilju ljudi se ne dijele na lijeve i desne, već na počinitelje i žrtve, na primitivce i one koji to nisu, piše Tportal.

Prozvala je i premijera Andreja Plenkovića. „Uvaženi europski premijeru Plenkoviću, biste li možda mogli na francuskom objasniti hrvatskom narodu što mislite o skandaloznom i seksističkom ispadu vašeg potpredsjednika Sabora Sanadera”, rekla je.

Dodala je kako razmišlja da se danas nasreću prikladno obukla jer da je slučajno obukla kratku suknju to bi možda za nekoga bila provokacija koja bi opravdavala bilo kakav nasilni čin.

Foto: Edvard Šušak/Hina