Udruga liječnika u žestokom sukobu s ministrom Berošem: Tko je “sklepao” tekst kojeg bi se posramio svaki imalo ozbiljniji novinar

Udruga liječnika u žestokom sukobu s ministrom Berošem: Tko je “sklepao” tekst kojeg bi se posramio svaki imalo ozbiljniji novinar

HUBOL je vrlo žestoko reagirao na izjave ministra Vilija Beroša koji tvrdi da se zdravstveni sustav nije urušio.  Izjavu HUBOL-a prenosimo u cijelosti.

“Ministra Beroša jako je uznemirila izjava predsjednice HUBOL-a Ivane Šmit “da se sustav urušio i da za to odgovornost snose Stožer i Vlada” pa je odmah nazvao ravnatelja OB Sisak koji je, naravno, “negirao izmicanje situacije kontroli” znajući da ni sam nema dovoljno respiratora te je već sutradan zatražio od ministra da mu ipak hitno pošalje jedan(!). I onda se ministar umirio, vjerujući (i opet) svome ravnatelju, a ne liječnicima koji rade s pacijentima umjesto po kancelarijama, te izjavu dr. Šmit bahato proglasio politikantstvom iz bolničkih redova.

Tko o čemu… Da se ipak sanira šteta, odmah je napisan i sklepan tekst po već uhodanoj liniji, kojega bi se svaki imalo ozbiljan novinar posramio. Autorica teksta kaže da oni koji najmanje rade najviše pričaju, umanjuje značaj liječničkih udruga, posprdno piše o liječnicima koji slikaju svoje izmučeno lice nakon višesatnog nošenja maski… i ona u svemu vidi politikantstvo.

Ne znamo na koga misli kad spominje one koji malo rade, a puno pričaju. Možda ipak na neke bivše, ali i sadašnje članice i članove nacionalnog Stožera koje nikada nismo vidjeli u skafanderu da skrbe o pacijentima? Ili na kolege u/pod saborskim klupama, raznima agencijama, ministarstvima i lokalnim upravama? Ista ta novinarka kad se radi o liječenju i hospitalizaciji njezinih članova obitelji, naročito hitnoj, a ministra nema, vjeruje tim istim liječnicima koji slikaju svoje izmučeno lice. Unatoč tim “udarcima imperije”mi ćemo i dalje nastaviti raditi, slikati svoja izbrazdana lica da se nikad ne zaboravi tko je bio na prvoj crti obrane i tko je ostavio srce na terenu. A politikantstvo si možete… Jer mi od njega ne živimo. Mi živimo s istinom”, piše HUBOL.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina