Dragan Primorac poslao pismo upozorenja Teleskopu: Zasmetao mu naslov “Ivan Đikić postavlja prava pitanja: Je li Dragan Primorac korona profiter?”

Dragan Primorac poslao pismo upozorenja Teleskopu: Zasmetao mu naslov “Ivan Đikić postavlja prava pitanja: Je li Dragan Primorac korona profiter?”

Doktor Dragan Primorac reagirao je naslov u Teleskopu  za koji tvrdi da “nema veze  sa zdravom pameću” te traži da ga “uskladimo s istinom”.  Pismo koje je potpisao šef  ureda Dragana Primorca  prenosimo u cijelosti.

” Vaš rad pratimo dulje vrijeme, a Vaše tekstove kao i uvijek čitamo s velikim zanimanjem, jer ih nastojite učiniti objektivnim, nepristranim, uvijek s ciljem točnog informiranja javnosti.

Stoga nas je naslov koji je Teleskop objavio ” Ivan Đikić postavlja prava pitanja: Je li Dragan Primorac korona profiter?” Ne samo da Đikić to pitanje nije postavio niti ga se usudio javno postaviti, jer zna da je utuživo, naslov nema veze s pameću. Istodobno nam je jasno da niste u mogućnosti kontrolirati sve naslove te Vam stoga skrećemo pozornost na isti.

Kao što je to Prof. Primorac već javno rekao: “Nisam na plaći Vlade, ne sudjelujem u nikakvim Vladinim natječajima i nemam tvrtku koja prodaje bilo kakve proizvode. Sami zarađujemo plaće, naša bolnica posluje isključivo na tržištu, a sve što nam treba za rad kupujemo sami svojim novcem. Najvažnije je da o nikome ne ovisimo ali isto tako da prema nikome nemamo obveze. Imamo svjetsku preoznatljivost, a svi pacijenti koji dolaze na liječenje ili pretrage u našu bolnicu sami plaćaju cijenu usluga “.

Svima pa i autoru pitanja koji 25 godina vapi za pozornošću prof.dr. Primorca je jasno da prof.dr. Primorac zbog svega navedenog nema mogućnost biti na bilo kakav način u sukobu interesa. U radu Znanstvenog savjeta Vlade sudjeluje bez ikakve naknade i to samo s jednim ciljem, kako bi pomogao iskustvom i znanjem Hrvatskoj koju neizmjerno voli. I to je početak i kraj.

Uostalom i Vi osobno još iz perioda dok ste bili u Večernjem listu znate da nevažno o tome koliko se netko slagao ili ne s njegovim radom, da je prof. Primorcu nit vodilja uvijek bila sadržana u dvije riječi istina i transparentnost. I od toga, bez obzira na cijenu prof. Primorac ne odustaje.

Stoga najljepše molimo da naslov koji nema veze s pameću, uskladite s istinom. Srdačno Vas pozdravljam, nadam se da ćete nas posjetiti u našoj bolnici www.svkatarina.hr i radujem se budućoj suradnji, piše u pismu kojeg je potpisao šef ureda  Dragana Primorca.

Podsjetimo, znanstvenik  Ivan Đikić je prije nekoliko dana postavio nekoliko pitanja  Vladi i ministru zdravstva Viliju Berošu. Obratio se i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimiru Šostaru te članu Znanstvenog savjeta vlade Draganu Primorcu.

“Možete li potvrditi da je u proljeće bilo dovoljno testova za testiranje svih oboljelih u Hrvatskoj? Tko je odobrio korištenje testova za mlade i zdrave sportaše u Zavodu Andrija Štampar? Je li to bilo vrijedno ulaganje za zdravlje građana u to krizno vrijeme?”, pitao je Đikić, javlja N1.

Obratio se i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimiru Šostaru te članu Znanstvenog savjeta vlade Draganu Primorcu.

“Gosp. Šuker: Koliko je novaca platio HNS za testiranje nogometaša bolnici Sv. Katarina, a koliko Zavodu A. Štampar?

Gosp. Šostar: Koliko testova nogometaša ste napravili u Zavodu, koliko je to koštalo i tko je platio?

Gosp. Primorac: Koliko troškova je uplatila vaša bolnica?”, pitao ih je Đikić.

“Koliki je sveukupni broj testiranih nogometaša i gdje su serološki podaci objavljeni? Zašto sada taj uspješan hrvatski brand testiranja nogometaša (hvaljen od Fife i Uefe) ne koristite? Danas imamo veliki broj zaraženih nogometaša u klubovima bez vaše reakcije”, nastavio je Đikić.

Đikić je putem Twittera prozvao Beroša, upitavši ga: “molim vas nemojte blatite druge osobe, nego odgovorite: Tko je u sukobu interesa kao clan znanstvenog savjeta i privatnik koji dobro zaraduje od brzih antigenih testiranja. Zašto testovi nisu uvedeni u sustav HZJZ-a?”

Više o ovoj temi:  Tko je korona profiter: Je li Ivan Đikić mislio na Dragana Primorca i Ivan Đikić postavlja prava pitanja: Je li Dragan Primorac korona profiter?

 

 

Foto: Mario Strmotić/Hina