Na respiratoru zbog korone: Umirovljeni biskup Mile Bogović u kritičnom stanju

Na respiratoru zbog korone: Umirovljeni biskup Mile Bogović u kritičnom stanju

Biskup u miru mons. dr. Mile Bogović (82) nalazi se u vrlo kritičnom stanju i sinoć je s COVID odjela gospićke bolnice hitno prevezen u KBC Rijeka.

Gospićko-senjska biskupija objavila je sinoć da je nakon 23 sata vozilom Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije Bogović prevezen u KBC Rijeka u Respiratorni centar.

„Ovime pozivamo sve vjernike na molitvu za biskupa Milu kako bi se njegovo zdravstveno stanje popravilo. Također, još jednom pozivamo sve građane na odgovornost i poštovanje epidemioloških mjera u suzbijanju širenja koronavirusa.

Zahvalni smo zdravstvenim djelatnicima Opće bolnice Gospić koji su uložili puno truda kako bi se biskup Bogović kvalitetno liječio od zaraze koronavirusa – kažu iz gospićkog biskupski ordinarijata, javlja Slobodna Dalmacija.

Mile Bogović rođen je 1939. u Cerovcu, kraj Slunja, a za svećenika Riječko-senjske nadbiskupije zaređen je 1964. godine.

Podjelom teritorija Riječko-senjske nadbiskupije, 25. svibnja 2000., papa Ivan Pavao II. ustanovio je novu biskupiju sa sjedištem u Gospiću, koja je dobila ime Gospićko-senjska biskupija i koja je ušla u sastav Riječke crkvene pokrajine kao sufraganska biskupija. Istodobno papa je imenovao Milu Bogovića prvim biskupom novoustanovljene biskupije, a ustoličenje je bilo 2000. godine u Gospiću. Umirovljen je 2016.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina