Ranogajec kritizirao Bujasa: Paljenjem lampiona i donošenjem vijenaca Udruga Glas poduzetnika govori o sebi

Ranogajec kritizirao Bujasa: Paljenjem lampiona i donošenjem vijenaca Udruga Glas poduzetnika govori o sebi

Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtičke komore, u N1 studiju uživo rekao je kako je HOK, zajedno s HUP-om i HGK-om dogovorio i zamolio poslodavce da omoguće djelatnicima da rade od kuće. Ako to nije moguće, da se koriste godišnji odmori ili smanji fizički kontakt unutar tvrtki.

Ranogajec je rekao da su obrtnici oštećeni na brojne načine, a prvenstveno zbog toga jer su mali.

Propusnice za poslodavce

“Mnogi poslodavci će zbog propusnica biti u problemima, ako će ih sam radnik trebati tražiti. Predlažemo da poslodavac sam zatraži propusnice za djelatnike prema stvarnim potrebama”, istaknuo je Dragutin Ranogajec pa pozvao svena poštivanje epidemioloških mjera.

Upitan što misli o Udruzi Glas poduzetnika, odgovorio je: “Svatko ima svoj način. HOK je institucija koje će imati 165 godina postojanja. Udruga Glas poduzetnika performansom paljenja lampiona i donošenjem vijenaca govori o sebi. Ja ne bih želio govoriti o njima. HOK ima reprezentivnost u 85.000 članova, meni u fokusu nisu samo ugostitelji, imam prijevoznike, tu su mi turističke agencije…”

“PDV će prije ili kasnije doći na stol. Svi naši prijedlozi imaju argumente. Ako sada izgubimo radnu snagu, kako ćemo započeti poslovanje dan poslije”, pita se Ranogajec.

HOK je kao institucija, kaže Ranogajec, zadovoljan pregovorima s Vladom.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina