Je li to ministar Božinović kritizirao doktoricu Markotić što će ići na polnoćku?

Je li to ministar Božinović kritizirao doktoricu Markotić što će ići na polnoćku?

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera bilo je riječi i o odlasku na mise u crkvama na Badnjak i Božić.

Upitan ne bi li čelnici Nacionalnog stožera trebali preskočiti odlazak na polnoćku i ostati doma, s obzirom na to da pozivaju druge da ostanu doma, Božinović je poručio kako neće otići na polnoćku.

“Ja vam mogu reći upravo tako…”, rekao je Božinović. “Ja neću ići”, dodao je, javlja N1.

Na pitanje hoće li ostali članovi Stožera ići na polnoćku, odgovara: “Ja mislim da ovo nije mjesto gdje treba prozivati. Bilo je govora o tome. Svaka situacija se može urediti na način da se postavi okvir da bude najmanje rizičan.”

Na konstataciju da se ponovno popušta crkvama, rekao je da to nije isto. “Uzmite primjer Europe. U svim državama su ugostiteljski objekti zatvoreni. A u svima su crkve tijekom blagdana otvorene i dostupne vjernicima, jedino se razlikuju po preporukama. A mjere nisu ni strože ni blaže u odnosu na one u drugim zemljama”, rekao je Božinović.

Podsjetimo,  doktorica  Alemka Markotić je najavila da će ići na polnoćku.

“Ja ću otići na polnoćku. Bit ću među onima koji će stajati vani držeći se epidemioloških preporuka. Idem svake nedjelje na misu koja traje otprilike sat vremena, stojim vani.

Nikad nisam vidjela da je u crkvi u koju idem sve ovo vrijeme mjera bilo kršenja mjera. Ako ste htjeli osobni odgovor dobili ste ga i ne vidim zašto je to toliki problem”, izjavila je Markotić.

oto: Daniel Kasap/Hina