Danas počinje cijepljenje: Zašto u prvim redovima nisu predsjednik, premijer i ministar zdravstva?

Danas počinje cijepljenje: Zašto u prvim redovima nisu predsjednik, premijer i ministar zdravstva?

Prve doze cjepiva su stigle, a u Domu za starije i nemoćne na Trešnjevci danas  bi se trebala cijepiti prva osoba u Hrvatskoj.

Tom prilikom na Trešnjevci će biti i premijer Andrej Plenković, te ministar Josip Aladrović, no za sada se u ovom prvom valu, te u nekoliko narednih tjedana, doznaje Jutarnji list, neće cijepiti nitko iz Vlade, niti iz Nacionalnog stožera.

Najprije će se cijepiti najugroženije skupine i oni najrizičniji, te zdravstveni djelatnici. Za premijera Plenkovića i ministra zdravstva Vilija Beroša, kažu u Vladi, u ovom trenutku nema potrebe da se cijepe s obzirom da su preboljeli covid-19.

Predsjednik Milanović je prije  tjedan dana  izjavio da će se cijepiti.

„Ja ću se cijepiti protiv koronavirusa“, poručio je predsjednik Republike Zoran Milanović odgovarajući na pitanja novinara o cjepivu.

“Dosadašnje iskustvo, uz sve moguće greške koje se katkad dogode, ukazuje na to da je cjepivo dobro, i da je to velik uspjeh čovječanstva, znanosti, financijske snage nekih država, prije svega SAD-a bez obzira tko tamo vlada”, rekao je predsjednik Milanović.

Poznato je  da su Hrvati dosta skeštični prema cjepivu, a činjenica da se među prvima neće cijepiti predsjednik države, premijer i ministar zdravstva samo će povećati nepovjernje.

Foto: Damir Senčar/Hina