JE LI NA POMOLU VELIKI SKANDAL: Premijer Plenković je kršio protokol o liječenju covid bolesnika?

JE LI NA POMOLU VELIKI SKANDAL: Premijer Plenković je kršio protokol o liječenju covid bolesnika?

Premijer Plenković je skrivao od javnosti da je bio u bolnici zbog blagih komplikacija koje su nastale zbog zaraze koronavirusom, ali to bi mogao biti tek uvod u još veći skandal. Šture informacije iz Vlade, koje su došle tek nakon što je tjednik Nacional otkrio da je premijer praktično imao upalu pluća, izazivaju opravdanu sumnju da je  Plenković prekršio protokol o liječenju covid bolesnika. Glasnogovornik Vlade Marko Milić potvrdio je da je premijer Plenković išao na pregled u bolnicu Jordanovac u vrijeme kada je bio u samoizolaciji.

Poznato je da se, prema službenom protokolu, svaki pacijent koji ima potvrđenu dijagnozu covida 19 mora liječiti u odgovajućoj covid bolnici kojoj pripada prema mjestu prebivališta. U konkretnom slučaju premijer Plenković je bio u  izolaciji i morao je  sve pretrage obaviti u bolnici Dubrava, a ne na Jordanovcu koji uopće ne liječi covid bolesnike.

“Ako je pacijent  zaražen koronom i ako  je u izolaciji, onda je definitivno morao ići na pregled u covid bolnicu. Prema tome, premijer Plenković je trebao ići u Dubravu”, potvrdila su to za Teleskop dvojica liječnika koji su dobro upoznati s procedurama za liječenje covid bolesnika.

Pokušali smo dobiti komentar ministra Vilija Beroša i Alemke Markotić, no oni nam se nisu javljali na telefon.

Foto:  Lana Slivar Dominić/Hina