Plenković skrivao od javnosti da je bio u bolnici zbog korone: Je li imao upalu pluća?

Plenković skrivao od javnosti da je bio u bolnici zbog korone: Je li imao upalu pluća?

Iako je poznato da se premijer Andrej Plenković od koronavirusa liječio kod kuće te da mu je izolacija produžena zbog kašlja, Vlada je Nacionalu potvrdila nepoznate zdravstvene komplikacije hrvatskog premijera nakon što je obolio od koron.

Plenkoviću je, podsjetimo, koronavirus potvrđen krajem studenog i to nakon što je završio u samoizolaciji jer je njegova supruga bila pozitivna.

Vlada je cijelo vrijeme izvještavala da su kod Plenkovića u pitanju blagi simptomi, a deset dana nakon što mu je dijagnosticiran covid priopćeno je i da mu je izolacija produžena zbog još prisutnih blažih respiratornih simptoma.

No, Nacional sada piše da Vlada nije izvijestila o svim detaljima Plenkovićeve bolesti. Vlada je za Nacional potvrdila da je za vrijeme bolesti Plenković obavio je pregled u Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu. ‘Produljena mu je izolacija radi izraženog kašlja, s naznakom blagih početnih upalnih promjena na plućima … bio je dobro pa nije bilo potrebe za dodatnim informiranjem o pojedinostima’, odgovorili su iz Vlade za taj tjednik, prenosi Tportal.

Foto: Admir Buljubašić/Hina