Emotivna objava poznate voditeljice: Uvijek ću u mislima vidjeti moju raskošnu i predivnu Petrinju

Emotivna objava poznate voditeljice: Uvijek ću u mislima vidjeti moju raskošnu i predivnu Petrinju

Još ovog ljeta nekadašnja televizijska voditeljica svojim je vjernim obožavateljima otkrila kako se vratila u rodni kraj i sa svojim kućnim ljubimcima započela novi život na brdu iznad Petrinje. Nažalost, sreću je ubrzo zamijenila tuga, kada je 29. prosinca 2020. to područje zatresao katastrofalan potres. No, Mirna Berend sigurna je da će njezin voljeni grad ponovno zasjati najljepšim sjaje.

‘Kad zažmirim…i ostavim iza sebe ovu godinu…ja ću te u mislima vidjeti uvijek ovakvu…raskošnu…predivnu Petrinju….i ruševine ću izbrisati…i svu tugu…i nemoć…sva moja sjećanja u pejzažima djetinjstva….bit će lijepa…barem na trenutak….jedan kratki trenutak u vremenu….’

Napisala je to na posljednji dan prošle godine, 31. prosinca 2020. nekadašnja televizijska voditeljica Mirna Berend, koja posljednjih dana ne krije tugu, ali i strah, zbog svega što su proživjeli stanovnici toga kraja, kada je 29. prosinca zatresao katastrofalan potres, prenosi Tportal.

Iako na društvenim mrežama i nije pretjerano aktivna, posljednjih dana Mirna Berend ipak dijeli sa svojim prijateljima svoju tugu i misli, što je njezin voljeni kraj zadesila takva sudbina.

Inače, još ovog ljeta Mirna Berend je za RTL ispričala kako je ulice Zagreba ponovno zamijenila onima na kojima je provela djetinjstvo, ugostivši televizijsku ekipu u svom novom domu, na brdu iznad Petrinje, gdje živi sa svojim kućnim ljubimcima.

U rodni grad vratila se nakon 20 godina, iako je 1995. kada je svojedobno s borcima ušla u oslobođenu Petrinju i na kućnom pragu zatekla tek pročelje i drvo koje je raslo iz njezina obiteljskog doma, donijela odluku da se nikada neće vratiti. Ipak, vratila se i bila je sretna sve do 29. prosinca, kada se tuga ponovno vratila.