Ratoborni Dritan Abazović zaprijetio Mili Đukanoviću: Smijenit ćemo ga

Ratoborni Dritan Abazović zaprijetio Mili Đukanoviću: Smijenit ćemo ga

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donijela Skupština na sjednici 29. prosinca, među kojima su i izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, priopćeno je iz kabineta predsjednika. Prilikom donošenja odluke pozvao se na članak 94. stavak 1. Ustava.
Povodom toga se na svom Twiter profilu oglasio i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović koji je oštro poručio:

“Vraćanjem zakona na ponovno glasovanje, Đukanović je dao sebi žuti karton. Ako prekrši Ustav smijenit ćemo ga”, javlja mondo.rs.

Đukanović je, navodeći razloge za odluku, podsjetio da je shodno članku 90. stavku 3. Poslovnika Skupštine propisano: “Kvorum se utvrđuje primjenom elektronskog sustava za glasovanje, na način što je svaki poslanik dužan da se osobno identificira (prijavi) ubacivanjem identifikacijske kartice u poslanički pult na svom sjedištu ili na osnovi evidencije generalnog tajnika Skupštine”.

“Stoga je otvoreno pitanje je li prilikom početka predmetne sjednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, a samim tim i pitanje demokratskog legitimiteta, kao i usuglašenosti usvojenih zakona sUstavom Crne Gore i važećim pravnim propisima”, naveo je Đukanović u dokumentu upućenom predsjedniku parlamenta Aleksi Bečiću.