AEK objavio službenu fotografiju ubijenog navijača: Mihail, nikada te nećemo zaboraviti, maksimalna kazna za ubojice

AEK objavio službenu fotografiju ubijenog navijača: Mihail, nikada te nećemo zaboraviti, maksimalna kazna za ubojice

Cijela Grčka i dalje je u šoku nakon užasnih scena koje su se dogodile ispred OPAP Arene u grčkom kvartu Nova Philadelphija. Uoči utakmice Lige prvaka, više od 100 navijača zagrebačkog Dinama napalo je navijače suparničkog AEK-a, a u napadu je smrtno stradao 29-godišnji navijač grčkog kluba.

Na mjestu napada navijači su postavili crno-žute šalove AEK-a i svijeće posložene u obliku slova M, odnosno početnog slova imena 29-godišnjeg Michalisa. Mladić je zadobio više uboda nožem zbog čega je, unatoč borbi liječnika, preminuo u bolnici Crvenog križa, piše grčki portal Protothema.

AEK je na svojim službenim profilima na društvenim mrežama zacrnio sve profilne slike u spomen na ubijenog 29-godišnjeg Mihaila. Sada su objavili i njegovu fotografiju uz koju piše: “Mihail, AEK te nikada neće zaboraviti, tražimo maksimalnu kaznu za ubojice!”

Kako prenosi portal Newsbomb, navijač AEK-a uboden je u arteriju na ruci što je izazvalo nekontrolirano krvarenje. Ozljeda je bila smrtonosna zbog čega je preminuo nedugo nakon dolaska u bolnicu, prenosi Jutarnji list.

Ministar vanjskih poslova Giorgos Gerapetritis komentirao je napad na navijače.

Ovo ubojstvo je tužna karika u lancu navijačkog nasilja, mentalitet kolektivnog nasilja mora se promijeniti. Kretanje Dinamovih navijača odvijalo se pojedinačno unatoč zabrani koju je odredila UEFA. Policijski sat ovdje je funkcionirao drugačije, komentirao je Gerapetritis dolazak hrvatskih navijača.

Foto: AEK