Kao da je ministar vanjskih poslova: “Štedljivi” Joško Klisović “spržio” više od 17 000 eura na atraktivna putovanja

Kao da je ministar vanjskih poslova:  “Štedljivi” Joško Klisović “spržio” više od 17 000 eura na atraktivna putovanja

Ma što si on misli, glumi gradskog ministra vanjskih poslova”, moglo se čuti nakon što je Antikorupcijsko povjerenstvo Grada Zagreba, na temelju predstavke jednoga građanina, od Gradske skupštine zatražilo i dobilo izvješće o troškovima službenih putovanja aktualnog predsjednika Joška Klisovića, ali i njegovih prethodnika, Drage Prgometa i Andrije Mikulića.

Iz podataka koje su dostavili Povjerenstvu bilo je moguće vidjeti kako Joško Klisović izuzetno voli putovati o trošku građana – samo u 2022. na ime službenih putovanja on i njegova pratnja, a najčešće je bila riječ o pročelnici stručne službe Mirjani Lichtner, potrošili su 128.129 kuna, čak 28 tisuća kuna više nego dva njegova prethodnika u pet godina.

Konkretno, Andrija Mikulić tijekom 2016., 2017. i 2018. na službena je putovanja s pratnjom potrošio 76.267 kuna, a Dragi Prgometu iz proračuna je u tu svrhu izdvojeno nešto malo više od 24 tisuće kuna, javlja Jutarnji list.

Iz dokumentacije se vidi da su i jedan i drugi uglavnom putovali po Hrvatskoj i BiH, a Mikulić je od inozemstva na popisu imao tek jedan posjet Njemačkoj, konkretno Frankfurtu, dok je Prgomet bio u Srbiji, odnosno u posjetu Subotici.

Goluža poručio Klisoviću: Druže Joško, hvala ti za svaki prijeđeni kilometar

Reagirao je i gradski vijećnik Trpimir Goluža.

“Tek nakon što se zagrijao i uspio u samo jednoj godini na službena putovanja potrošiti znatno više no što su njegova dva prethodnika zajedno potrošila u punih pet godina,”kokošari i sitne duše iz zagrebačkog SDP-a” prisilili sustrastvenog putnika Joška Klisovića da amaterizira svoju profesionalnu dužnost predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba i postane predsjednik volonter.A baš mu je bilo lijepo krenulo. Sedamnaest putovanja: Mainz, Trst, Brno, Lisabon, Pariz, Sarajevo…

Zamalo i Maroko.I to ne solo već sa “osobom zaduženom za poslove protokola i organizacije”, jer pravi profesionalac poput Joška ništa ne prepušta slučaju. Ni protokol ni organizaciju.Klisović je navodno tim putovanjima priskrbio značajnu korist Gradu Zagrebu i Zagrepčanima. Tvrdi se da su: “Gradska skupština i njen predsjednik u 2022. postali važan sudionik u ostvarivanju ciljeva međugradske i međunarodne suradnje kojim su utvrđeni kao jedan od nositelja aktivnosti posebno u području prepoznatljivosti i povezanosti grada Zagreba, modela dobrog upravljanja, digitalizacije te humanitarne pomoći.”

Teško je vjerovati da će u amaterskom angažmanu volonter Joško i dalje moći ostvarivati takve rezultate. Putovati, putovati i putovati… Do iznemoglosti, a sve za dobrobit Zagrepčana.Zbog toga će najviše ispaštati Zagreb i Zagrepčani. Zagreb će ostati neprepoznatljiv i nepovezan, loše vođen, nedigitaliziran i bez humanitarne pomoći. A sve je moglo biti posve drugačije…Joško Klisović suvremeni Magellan, čovjek koji je prešao tisuće kilometara za dobro Zagreba i Zagrepčana i pri tome se nikad nije pitao što Zagreb može dati njemu, već je samo gledao što on može dati Zagrebu.Druže Joško, hvala ti za svaki prijeđeni kilometar o trošku i na korist Zagreba i Zagrepčana. Tvoja će putovanja ostati zlatnim slovima ostati upisana u protokole Gradske skupštine Grada Zagreba”, ističe Trpimir Goluža.