AFERA OKO IZBORA RAVNATELJA: Je li Beroš ovom izjavom “utopio ” Gordana Jandrokovića

AFERA OKO IZBORA RAVNATELJA: Je li Beroš ovom izjavom “utopio ” Gordana Jandrokovića

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je kaotičnu situaciju u Vinogradskoj bolnici.

– Sve kritike koje su utemeljene dopiru do mene i kao ministar ću napraviti sve da razriješim te dvojbe, nemar i poslovanje. Do mene su i prije dopirali, ali vrlo sporadični elementi koju ukazuju na disfunkcionalnosti, ne samo u Vinogradskoj nego i drugim bolnicama. Uvijek sam promptno reagirao i nastojao istražiti o čemu je riječ. Tako i sada, poslao sam i zdravstvenu inspekciju te sam od ministarstva financija zatražio proračunski nadzor unutar Vinogradske bolnice. Inspekcije su tamo, rade posao i očekujem određena izvješća. Postoje određene naznake da postoje neke nezakonite radnje, sve ćemo ispitati. Spominje se odnos javnog i privatnog. To nije od jučer, to se vuče desetljećima i može se riješiti samo u sklopu cjelokupne reforme – kazao je Beroš ističući kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da ta reforma ne ostane samo mrtvo slovo na papiru, javljaju 24sata.

O izjavi Dijane Zadravec za N1, u kojoj je rekla kako ima SMS poruku koja pokazuje da je Gordan Jandroković lobirao za Marija Zovaka, Beroš je kazao kako ne može ni potvrditi ni opovrgnuti takve navode.

– Potpuno je jasno da je samo jedno tijelo koje odlučuje o novom ravnatelju, to je Upravno vijeće na osnovu natječajnog postupka. Na osnovu prijava će odabrati tko je najbolji za ravnatelja. Sve ostalo nije legalno, nije legitimno i ne mogu komentirati je li tako ili nije – zaključio je ministar zdravstva ponovivši kako će istjerati istinu na čistac, tj. saznati ako je bilo nekih nezakonitosti te to isto sankcionirati naglasivši kako politici nema mjesta u zdravstvu.

Foto: Hina