Škoro tvrdi: Vili Matula je dobio stana od Saveza komunista pa na njemu zaradio gotovo 300 000 eura

Škoro tvrdi: Vili Matula je dobio stana od Saveza komunista pa na njemu zaradio gotovo 300 000 eura

Kandidat Domovinskog pokreta Miroslav Škoro optužio je danas pripadnika platforme Možemo! poznatog glumca Vilima Matulu, da se okoristio gradskim stanom kojeg mu je kao glumcu dodijelio Grad Zagreb. Ustvrdio je da je stan dobio po izuzetno povoljnim uvjetima te ga znatno skuplje prodao. Škoro je već na tiskovnoj konferenciji u srijedu kazao kako Tomaševićevi suradnici “žive u gradskim stanovima”.

– Imamo snagu argumenata. Ja govorim točno. Ponio sam danas jedan papir. 1989. vaš suradnik Vili Matula dobio je stan na korištenje u Bakačevoj. Kasnije je kupio taj stan od Grada Zagreba, taj stan je vrijedio puno novaca, kupio ga je po cijeni od oko deset tisuća maraka u to vrijeme, a onda ga je prodao poznatom poduzetniku za pet tisuća eura po kvadratu. To je puno novaca. Vaš bliski suradnik se okoristio, a ima ih još, sutra ću kazati više na press konferenciji – rekao je Škoro dodajući da je Matula dobio stan od 60 kvadrata.

Tomašević mu je uzvratio da je ranije rekao kako pola užeg vodstva živi u gradskim stanovima, javlja Jutarnji list.

– Osamdesetih godina dobili su stanove Ivo Gregurević, Anja Šovagović Despot, Ena Begović… Ma dajte dokaze, inače je ovo kleveta. Implicirate da nas je Bandić financirao, a mi smo bili oporba, vi ste se kandidirali kad je Bandić umro.

Za Jutarnji list optužbe je prokomentirao i glumac Matula rekavši kako se tu radi o nametanju jedne teme koja nema veze sa predizbornom kampanjom.

– Što se mog stana tiče, tu je sve jasno i čisto i ne vidim zašto bi to sada bila tema. U to vrijeme su glumci dobivali stanove i to je posve normalno, tu nema ničeg spornog – rekao je Matula. 

Inače, uvidom u zemljišne knjige, doznali smo da je stan prodan poduzetniku Luki Rajiću.

Foto: Hina