Afera SMS: Brkić pozvan na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku

Afera SMS: Brkić pozvan na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku

Danas je na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku došao HDZ-ov Milijan Brkić. Stigao je u pratnji odvjetnika. Na ispitivanje je pozvan u sklopu istraživanja koje se vodi o presretanju mail-ova, piše N1.

“Odazvao sam se na poziv, o sadržaju nikad nisam govorio, niti smijem niti želim”, kratko je rekao Brkić dolazeći u ODO.

Nakon izlaska iz zgrade Općinskog državnog odvjetništva, Brkić je, također, bio kratak.

“O konkretnom predmetu ne mogu govoriti jer je istraga tajna. Dao sam iskaz”, rekao je. Kazao je i da ne očekuje optužnicu.

Upitan da komentira slučaj Lovre Kuščevića, kazao je: “Nisam ja lažni prorok, ne znam o čemu se radi i ne mogu dati odgovore na ta pitanja”.

Podsjetimo, osječko tužiteljstvo otvorilo je istraživanje protiv Brkića, njegovog brata Joze te sudionika tzv. afere SMS Franje Varge i Blaža Curića zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka te poticanja i pomaganja u tome nedjelu.

“Postoji osnovana sumnja da su navedena kaznena djela počinjena od lipnja 2015. do 20. rujna 2018. u Belišću i Zagrebu, na štetu četiri osobe (1970., 1989. 1977. i 1988.) praćenjem prijenosa, pristupom i snimanjem sadržaja njihovih korisničkih računa odnosno pribavljanjem podataka potrebnih za pristup korisničkim računima”, ističu u DORH-u.

Temeljem naloga osječke općinske državne odvjetnice određena je “tajnost cjelokupnog istraživanja u ovom kaznenom predmetu radi zaštite osobnog života oštećenica”.

Milijan Brkić je u travnju ispitan u policiji u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje bivše supruge, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge optuženoga u aferi SMS.

Policija je to navodno otkrila tijekom pretraga računala i dokumentacije izuzete u slučaju protiv Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede i Brkićeva kuma Blaža Curića, koje Uskok u aferi SMS tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu.

Foto: Admir Buljubašić/Hina