Aleksandar Dugin bio meta: U eksploziji automobila poginula kći omiljenog Putinovog filozofa i prijatelja

Aleksandar Dugin bio meta: U eksploziji automobila poginula kći omiljenog  Putinovog filozofa i prijatelja

Kći istaknutog ruskog filozofa Aleksandra Dugina navodno je poginula u eksploziji automobila u kojem je trebao biti njezin otac.

U večernjim satima 20. kolovoza u Podmoskovlju je dignut u zrak automobil “Land cruiser prado” u kojem je navodno bila Duginova kći Daria, javlja BBC.

Prema neslužbenim informacijama, incident se dogodio na području sela Bolshii Vyazemi u blizini Moskve u okrugu Odintsovo. Vlasnica automobila Daria Dugina, koja je bila u vozilu, navodno je preminula na mjestu.

Eksplozija automobila dogodila se oko 22 sata, a domaći su mediji već objavili da je Daria kolateralna šteta te da je prava meta napada njezin otac. Navode i da je u spomenutom automobilu trebao biti Dugin.

Promet je na ovom dijelu ceste blokiran.

Aleksandar Dugin poznat je kao ruski filozof i publicist ultrakonzervativnog smjera, utemeljitelj ideološkog pokreta “neoeuroazijatstvo”, a u ruskoj javnosti poznat je i po bliskom odnosu s predsjednikom Vladimirom Putinom, na kojeg navodno ima vezu veliki utjecaj.

Daria Dugina, kao i njezin otac, bavila se novinarstvom, filozofijom i političkim znanjima.
U srpnju 2022. Aleksandar Dugin bio je na popisu osoba kojima je Velika Britanija uvela sankcije zbog sukoba u Ukrajini.

Foto: Screenshot/You Tube