Analitičar koji mjesecima prati što se događa u Ukrajini: Večeras se osjećam ponižen i shvaćam da sam zaista bio budala

Analitičar koji mjesecima prati što se događa u Ukrajini: Večeras se osjećam ponižen i shvaćam da sam zaista bio budala

Vojni analitičar Domagoj Franić, koji mjesecima analizira što se događa na ukrajinskom bojištu, dobio je pismo nezadovoljnog pratitelja koji smatra da Franićeve analize sadrže previše nebitnih detalja.

“Domagoj Franić, sad očekujem da me izbacite ili blokirate, ali većinu nas u ovoj situaciji stvarno zaboli, je li srušen 1 helikopter ili gori neka pripizdina od tvornice u Rusiji, ono zbog čega vas pratimo su vaše prognoze i karte pomaka, ako ih nema nek nema ni vijesti , zaboli nas ona stvar o dva donirana tenka iz Finske , švedske….paljevini u j…. Sibiru i sl.,., Sve ti ima priču u mozaiku, ali od onog što ste nam nudili, da s tolikim očekivanjem čitam da je negdje uništen ruski oklop, i uhićen agen , e j… Mu m… Nije vrijeme za sitne vijesti, a sad čekam blokRadije 2 krupne vijesti dnevno nego 15 nebitnih,Slava UkrajinciZnam da će sve bit dobro, bit će Ukrajina slobodna”, ističe Franićev pratitelj Nikola Feleter. Uslijedio je odgovor analitičara Franića koji je zapravo najavio da više neće pisati o tome što se događa u Ukrajini

“Ovu sam poruku dobio večeras. I ne Nikola, neću Vas blokirati, blokirati ću sebe, ovaj put definitivno.Zbog nezahvalnih ljudi. Htio sam prestati pisati ranije, divni ljudi koji su pratili objave i interesiralo ih je sve o događanjima u Ukrajini su me odgovorili ali sada je zaista dosta.Jeste li se vi ikada upitali zašto ovo radim i kako je ovo raditi? Jeste li se zapitali koliko svoga vremena provodim za kompjutorom na uštrb svoje obitelji, prijatelja?

Da bih svima vama od 8.700 pratitelja pružio informaciju o Ukrajini, da se ne mučite tražiti po kojekakvim mrežama, da imate sve bitnije vijesti na jednom mjestu. Napisao sam puno analiza i osvrta na događanja u ovome ratu. Zadovoljan sam što se je ogromna većina mojih predviđanja i razmišljanja pokazala točnima. Većina drugih je našla donacije i raznorazne načine financiranja svog utrošenog vremena i oni vjerojatno imaju i živce i razloge da pređu preko ovakvih poniženja, ja više nemam.

Znaju oni koji su me nagovarali i nudili pomoć donacijama, da nagrade i stimuliraju moj rad, da sam ih odbio, da to ne želim. Ne želim zarađivati na tuđoj krvi, ma koliko opravdano bilo platiti nečiji trud. Niti komad papira, zahvalnicu ili slično nisam nikada vidio….U vrijeme Ukrajinskih napada smanjio sam pisanje analiza na minimum, da izbjegnem, ne daj Bože kakvo nehotično odavanje mogućih događanja kroz svoje pretpostavke. Jer moj profil prati puno, puno više od deklariranih 8.700 osoba.

Prate i oni iz kojekakvih službi, kako pro-Ukrajinskih, tako i pro-Ruskih…..Objavljujem aktualna događanja na crtama bojišnice, pratim sve ono što može utjecati na događanja u Ukrajini, od banalnog požara u Sibiru, do stanja u Bahmutu.Na žalost, neki od vas su postali gospoda koja nisu zadovoljna time.Kao da analize i osvrte trebam izbacivati na traci, prema narudžbi.

Došli ste na moj profil, nisam od nikoga u svijetu to tražio, kome je odgovarao način mog pisanja ili točnost analiza je ostao, drugi su produžili dalje. Stotine puta sam dobio neprimjerene poruke, komentare, čak i prijetnje, jer pišem istinu.Večeras se osjećam ponižen i shvaćam da sam zaista bio budala. I neću promijeniti svoju odluku. Moje srce će ostati uz Ukrajinu, svaki dan ali više neću biti ničiji poligon za iživljavanje. Nađite neki drugi profil na Facebooku koji ćete pratiti, želim vam svima od srca sve najbolje, ja idem dalje svojim putem. Svim Ukrajincima od srca, Slava Ukraini”, zaključuje Domagoj Franić.