Srbi priznaju veličinu: Čekaj, je li ovo realno? Zato su Hrvati tu gdje jesu

Srbi priznaju veličinu: Čekaj, je li ovo realno? Zato su Hrvati tu gdje jesu

Ne prestaju hvalospjevi na izvedbu Luke Modrića i Vatrenih na polufinalnoj utakmici Lige nacija protiv Nizozemske. Pravu odu kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije posvetio je srpski Kurir čiji tekst u potpunosti prenosimo:

“Ako netko ima ‘pravo‘ ljetni odmor provesti u bilo kojem dijelu svijeta, uživajući nakon završetka naporne sezone – to je on.

Ako netko ima pravo reprezentaciji reći ‘preskačem ovo‘ i otputovati na odmor – to je on, prenose Sportske novosti.

Ako ima netko na koga se trebaju ugledati svi nogometaši po pitanju iskrenog domoljublja – to je na njega. Na Luku Modrića.

Gledajući utakmicu Nizozemska – Hrvatska u polufinalu Lige nacija malo tko nije pomislio:

– Čekaj, je l‘ ovo realno? Da Luka Modrić provodi ljeto igrajući u dresu Hrvatske! Maksimalno spreman! U 119. minuti trči kao da je prva? Hej, ovo se sve događa 15. lipnja… Uz sve, proglašen je i za igrača utakmice!

Nogometaš koji je uveliko u 38. godini i približava se čak i petom desetljeću života! Kada netko takav nosi državni dres, i još s kapetanskom vrpcom na ruci, nema sumnje da bilo kome drugom može pasti na pamet da otkaže reprezentaciji ili da mu bilo što drugo bude ispred nacionalne momčadi.

Kada se zapitamo, a puno puta smo se pitali, zašto Hrvatska ima toliko uspjeha u nogometu, a nas često nema ni na karti.

Pa možda je odgovor u Luki Modriću i njegovom razmišljaju i odnosu prema nacionalnom dresu. On neprocjenjive je važnosti da predvodnik generacije daje ovakav primjer kakav daje Modrić.

Taj pošten i iskren odnos prema dresu, u kojem očigledno najviše voli igrati, na kraju uvijek i daje rezultate. Zato su tu gdje jesu. I zato su razbili Nizozemsku usred Rotterdama”, stoji u komentaru punom divljenja za hrvatskog kapetana, te za zajedništvo i uspjehe Vatrenih.

Foto: Hina