Gordan Lauc: Jesu li neki hrvatski znanstvenici pritiskali novinare i provodili cenzuru?

Gordan Lauc: Jesu li neki hrvatski znanstvenici pritiskali novinare i provodili cenzuru?

Znanstvenik Gordan Lauc piše o tome kako su neki činovnici britanske Vlade pritiskali novinare da previše ne raspravljaju o covid mjerama za vrijeme pandemije. Pita se jesu li i neki hrvatski znanstvenici koristili svoju poziciju kako bi provodili cenzuru.

“Deborah Cohen, ugledna znanstvena novinarka koja je za BBC pratila covid kaže da ju je prof Devi Shridar s pozicije savjetnice škotske Vlade u privatnim porukama vrlo oštro kritizirala što je na BBC-u dopustila debatu o mjerama protiv covida.Jesu li i kod nas neki znanstvenici s pozicije moći ušutkavali (savjetovali) medije? Hoće li netko od onih kojima je više, ili manje otvoreno “savjetovano” (naređivano) što bi trebali govoriti i pisati to javno priznati i otkriti nam tko su bili ti skriveni igrači koji su određivali što se smije, a što ne smije napisati, ili izgovoriti”, ističe Lauc koji j eupozorio da je za vrijeme pandemije opalo povjerenje u liječnike.

“Povjerenje u svog liječnika je iznimno važno, jer su neka istraživanja pokazala da sama činjenica da vjerujete liječniku dovodi do značajno boljih ishoda liječenja. Nažalost, pandemijski marketing je jako poljuljao povjerenje u medicinu, jer je stvorio dojam da su znanost i medicina jednoglasno stali iza cjepiva za covid. Međutim to nije bila istina. Velik broj liječnika je bio iznimno oprezan i nije baš vjerovao toj novoj tehnologiji.

Kako vrijeme prolazi, sve je više dokaza da su ti koji baš i nisu vjerovali u ono što im marketing govori bili u pravu.Primjerice ovo veliko istraživanje provedeno na Cleveland Clinic jasno pokazuje da “boosteri” zapravo povećavaju rizik od zaraze ovim virusom. Brojna istraživanja su pokazala da boosteri mRNA cjepiva zapravo zbunjuju naš imuni sustav. Ovi “stvarni podaci” to vrlo jasno potvrđuju. Poveznicu na cjeloviti rad stavljam u komentar Boosteri su nažalost bili jedna velika prevara proizvođača cjepiva i globalni sustav zdravstva će se morati iznimno jako potruditi da ponovo stekne povjerenje koje je izgubljeno u ovoj velikoj korupcijskoj aferi”, ističe Lauc