SKANDAL OKO POSVAJANJA IZ KONGA: Presude se donosile za deset minuta. Djecu nitko nije zastupao. Zatajen identitet bioloških roditelja

SKANDAL OKO POSVAJANJA IZ KONGA: Presude se donosile za deset minuta. Djecu nitko nije zastupao. Zatajen identitet bioloških roditelja

Novinarke Jutarnjeg lista Željka Godeč i Slavica Lukić napravilesu veliko istraživanje o posvajanju djece iz Konga koje pokazuje da je bilo nevjerojatnih manipulacija i sumnjivih radnji. U najavi teksta se ističe da su se presude na sudu donosile za deset minuta, što znači da se uopće nisu provjeravale ni osnovni podaci. Zatim se u najavi ističe da su se spisi dodjeljivali favoriziranim sutkinjama koje su, očito, znale kakve odluke trebaju donositi. Drugim riječima, postoji opravdana sumnja da su se odluke donosile “preko veze”.

Nevjerojatan je podatak da djecu nitko nije zastupao na ročištima. Bit će zanimljivo vidjeti kako će na ovo otkriće reagirati lijeva politička i medijska scena koja je neukusno branila svaki potez posvojitelja iz Konga. Gdje su u ovom slučaju prava djece?.

Jednako tako su zatajena imena bioloških roditelja, što zapravo znači da djeca jednog dana neće moći ostvariti svoje pravo da saznaju pravu istinu o svome podrijetlu. Autorica teksta je istražila sve propuste suda u Zlataru koji je očito bio specijaliziran za posvojenja iz Konga.

Bit će zanimljivo kako će na ovo otkriće reagirati Možemovci koji su sve one koji su tražili da se sazna istina optuživali za govor mržnje.

Na ovaj tekst je reagirao i Ivan Pernar.

“Hoće li i novinare Jutarnjeg koji ukazuju na u najmanju ruku sumnjive radnje oko posvajanja djece iz Konga prozivati rasistima, samopromotorima, moralnim ponornicama, zlom i monstrumima ili su te titule rezervirane samo za mene.

Pitam iz znatiželje jer sam 6 mjeseci morao trpjeti konstantne uvrede i napade samo zato što mi je bilo stalo do istine”, piše Ivan Pernar.