UZAJAMNA LJUBAV: Dalić očekuje više od 25 000 navijača u Roterdamu. Kada ih toliko dođe, to znači da vrijediš

UZAJAMNA LJUBAV: Dalić očekuje više od 25 000 navijača u Roterdamu. Kada ih toliko dođe, to znači da vrijediš

Hrvatsku reprezentaciju sutra očekuje finale UEFA Lige nacija na stadionu De Kuip u Rotterdamu.

Nakon što je Hrvatska slavila protiv Nizozemske, u polufinalu je slavila i Španjolska pa će Vatreni sutra do naslova pokušati doći protiv Furije.

Nakon dvije medalje svjetskih prvenstava, izbornik Zlatko Dalić vodi reprezentaciju do prve zlatne medalje u povijesti hrvatskog nogometa. Susret je najavio na današnjoj konferenciji za medije.

“Svi su zdravi, svi su spremni i dobro i na sve može računati u finalu. Velika utakmica. Vidjet ćemo hoćemo li što mijenjati. Napravit ćemo analizu protivnika još jednom, no ne sumnjam da ćemo dati maksimum. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za prvo mjesto. Želimo uživati u nogometu i finalu”, rekao je Dalić.

“Potrošili smo se u utakmici s Nizozemskom, no puno smo puta dokazali da se možemo vratiti. Ako dođe do produžetaka, bit ćemo spremni.

Dalić je ranije imao negativno mišljenje o Ligi nacija. Promijenio ga je.

“Znate kakav je moj stav bio prije o ovom natjecanju, no to se promijenilo. Ima značaj. Slijedi nam velika utakmica i napravit ćemo sve. To što su i drugi došli s najjačim reprezentacijama pokazuje kakvo je ovo natjecanje”, rekao je Dalić.

O Španjolskoj?

“Španjolska uvijek igra istim stilom, znamo što nas očekuje. Imamo iskustva s Europskog prvenstva kad smo izgubili u produžecima. Čvrsti pojedinci, kvalitetan nogomet, igrači koji pokušavaju stvoriti višak preko bokova. Sve smo prošli, sve smo vidjeli. Budemo li na razini kakvoj smo bili protiv Nizozemske, možemo se suprotstaviti. Želimo biti konkurentni”, naglasio je hrvatski izbornik.

“Čuo sam da su naši navijači pokupovali ulaznice, očekujemo dvije trećine stadiona i podršku. Oni nas guraju. Volim se koncentrirati na utakmicu, ali ne možeš pobjeći od videa s njima. To ti daje motiv više”, rekao je o Perišić, a Dalić dodao:

“To znači da ova reprezentacija vrijedi u svakom smislu, da je vole. Ako dovedeš 25.000 Hrvata u Rotterdam, onda znaš da vrijediš”, prenosi Sport klub.

Foto: Hina