Javio se otac mladića koji se s autom zaletio u grupu mladih ljudi: Imao je prekršajne kazne zbog brze vožnje

Javio se otac mladića koji se s autom zaletio u grupu mladih ljudi: Imao je prekršajne kazne zbog brze vožnje

strašnoj nesreći koja se jučer navečer oko 22 sata dogodila na parkiralištu trgovačkog centra u Buzinu, kada se mladić (23) prilikom izlaska iz kružnog toka, koji se nalazi na samom ulazu na parkiralište, Mercedesom zabio u skupinu ljudi, petero ljudi je ozlijeđeno, od toga troje teško i nalaze se u bolnicama. 

Riječ je o Janu Ehrlichu. Njegov otac, 58-godišnji Janko Ehrlich-Zdvořák, za Jutarnji list kazao je da je šokiran zbog nesreće koju je izazvao njegov sin jedinac. Ehrlich-Zdvořák inače je predsjednik udruge Spinalne ozljede Zagreb, osoba je invaliditetom i potrebna mu je sinova pomoć.

– Ne znam što se točno dogodilo. Sinoć mi je stigla poruka na mobitel da je moj sin imao prometnu nesreću. Nakon sat i pol zvali su me iz policije da mi kažu da je sin imao prometnu nesreću, da je on dobro, ali da je auto smrskan i da ima ozlijeđenih – kazao je otac

Kaže da je njegov sin student poslovnog menadžmenta, a da se bavi preprodajom automobila i da je i ovaj automobil kupio kako bi ga preprodao. Novac za kupnju prvog automobila mu je on dao. – Popriličan šok mi je ovo sve. Nisam se još čuo s njim i išao kod njega. Žao mi je zbog svega što se dogodilo. On je inače dobar i nije dosad imao ovakvih cirkusa. Ne radi gluposti, ne pije, ali znao mi je reći da se s ekipom zna naći negdje na parkiralištima gdje nema nikoga i da znaju brzo voziti – kaže Janko Ehrlich-Zdvořák.

Njegov sin je, kaže, imao prekršajne kazne zbog prebrze vožnje, ali nikada se ništa slično ovome nije ranije dogodilo.

Janko Ehrlich-Zdvořák povjesničar je umjetnosti i polonist, član Družbe Braća hrvatskog zmaja. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Predsjednik je Spinalnih ozljeda Zagreb kao i zagrebačkog ogranka Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara.

Za medije je govorio kako je ostao nepokretan u prigodi sudjelovanja sa sinom u humanitarnoj utrci Wings for Life World Run u Zadru 2017. godine.

Prema životopisu koji se može naći na internetu autor je brojnih predavanja na temu života osoba s invaliditetom, a od 1992. do 1993. radio je i na Radiju 101. Proučava grbove i zastave, bavi se i umjetnošću.

Na slici:  Jan Ehrlich i Janko Ehrlich-Zdvořák

Foto: Društvene mreže