Analitičar o izbornom fijasku HDZ-a u Splitu: Zbog ovoga je poraza sigurno zabrinuti i Plenković

Analitičar o izbornom fijasku HDZ-a u Splitu: Zbog ovoga je poraza sigurno zabrinuti i Plenković

Komentirajući rezultate izbora u Splitu, prof. dr. Anđelko Milardović ističe pak da je bilo očekivano da pobijedi Ivica Puljak i politika kontinuiteta, ali da se malo tko nadao da će to dogoditi s ovako uvjerljivom razlikom.

– Novoj vlasti želim sve najbolje, ali ona tek treba pokazati da je kapacitirana da Split napravi modernijim gradom. U zadnjih 30 godina nije se ništa učinilo na razvoju Splita, da on ne samo po broju stanovnika, nego i po svojem razvoju bude drugi najjači grad u Hrvatskoj. Puljak sad ima priliku to promijeniti. Uzorni modeli razvoja mogu biti Šibenik i Zadar, u kojima, za razliku od Splita, postoje opipljivi rezultati – ističe Milardović. S druge pak strane ovaj politolog upozorava da je splitski poraz veliki udarac vladajućoj stranci, javlja Slobodna Dalmacija.

-HDZ bi se nakon svega trebao ozbiljno zabrinuti i raditi na transformaciji stranke, njezinog identiteta i političkog vodstva u Splitu. Zbog ovoga je poraza sigurno zabrinuti i Plenković, jer je još jednom izgubio splitske izbore. To je veliki udarac za HDZ i samo ako naprave korjenite promjene mogu u budućnosti očekivati bolji rezultat– zaključuje Milardović.

Na slici: Andrej Plenković i Ante Sanader

Foto: Hina