ANALIZA: Kome je Vučić, pobogu, simpatičan osim svojoj mami?

ANALIZA: Kome je Vučić, pobogu, simpatičan osim svojoj mami?

Marketinški stručnjak Thomas Bauer analizirao je politiku srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

“Bez zajebancije, Vučić svojim priglupim biračima prodaje spiku da su Hrvati protiv njega jer je eto, Srbiju učinio uspješnijom od Hrvatske. Samo to je dovoljno da skužiš u kakvim kandžama je Srbija i da nažalost nije čudno da im društvo puca po šavovima. Propaganda je nevjerojatna.

Gotovo ratna. Trud koji se ulaže u brainwashing je nezabilježen u mirnodopskoj povijesti, barem u zemlji koja je nominalno demokratska. Možda se čak i Rusija može sakrit. Hrvati su, za razliku od Srba, iako podjednako ekonomski nepismeni, itekako svjesni mase Srba koji ovdje dolaze radit. I to ne traje od jučer, prvi su počeli dolazit prije 15-ak godina, što apsolutno podržavam, a sad je to prilično masovno.

Ako neki narod hrpimice dolazi radit u Hrvatsku, a to uz Srbe, Makedonce i Bosance uključuje i Nepalce, Indijce, Bangladešane, Filipince kao i ratom pogođene Siriju i Ukrajinu, koliko lud moraš bit da povjeruješ da toj zemlji dobro ide i da tamo vlada blagostanje? Hrvati se Vučićevim izjavama samo grohotom smiju. Jasno da zbog ponašanja 90-ih i izjava poput one u Glini, Aca ide na živac i desnim Hrvatima.

No, ovdje ne postoji korelacija između antipatije prema Vučiću i političkih preferencija, pa čak niti odnosa prema Srbima i Srbiji. Kome je Vučić, pobogu, simpatičan osim mami? To kaj je on doma naivcima prodal foru, izvan granica ne vredi. Zadnji takav srpski političar bio je Sloba, podjednako antipatičan, samodopadan, korumpiran i nesposoban.

A što god Vučić svojim naivnim biračima poručivao preko Happyja, Pinka i tabloida, budite sigurni da i najveći hrvatski nacionalisti znaju da će jednog dana toj dvojici podići spomenik, makar u svom srcu. Zbog prvog je Srbija izgubila sve ratove, a zbog drugog je ekonomsko, političko i društveno zaostajanje nastavljeno i debelo u 21. stoljeću. Nakon što je Srbiji pružena šansa da se pretvori u normalnu državu”, ističe Thomas Bauer.

Foto: Hina