Ivan Pernar: Jasno je iz aviona da se transfer djece iz Konga ne bi mogao provoditi bez izravne podrške hrvatskih vlasti

Ivan Pernar: Jasno je iz aviona da se transfer djece iz Konga ne bi mogao provoditi bez izravne podrške hrvatskih vlasti

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar je komentirao dolazak iskusnog hrvatskog diplomata Tomislava Bošnjaka u Zambiju. Malo mu je čudno što je na sudu bio u ulozi prevoditelja za optužene Hrvate.

“Zambijske vlasti su svjesne toga da je službeni prevoditelj 8-ero optuženih ni manje ni više nego iskusni diplomat Tomislav Bošnjak.

Meni je osobno nejasno zašto bi takva osoba bila poslana u Zambiju radi pukog prevođenja, tim više što kao veleposlanik u Egiptu nije niti nadležan za Zambiju?!

Ja sam im cijelo vrijeme objašnjavao da je ovaj slučaj puno dublji nego se čini na prvu i da u slučaju osuđujuće presude prava paljba u Hrvatskoj neće početi po meni nego po državnim institucijama koje su podržavale takvu praksu i zapravo te ljude i dovele u takvu situaciju.

Jasno je iz aviona da se transfer Kongoanske djece u Hrvatsku ne bi mogao provoditi bez izravne podrške hrvatskih vlasti. Tužitelj me upitao, pa je li moguće da bi Hrvatske vlasti sebe upetljavale u takvo što.

Sami zaključite koji odgovor se nameće u glavama zambijskih vlasti kad vide koga se iz Hrvatske šalje u Zambiju!

Sve ono o čemu sam govorio iz dana u dan dolazi na svoje”, ističe Pernar.

Foto: Hina