Suverenisti na Bleiburškom polju: Austrija je zabranila komemoraciju, a hrvatska diplomacija kukavički šuti

Suverenisti na Bleiburškom polju: Austrija je zabranila komemoraciju, a hrvatska diplomacija kukavički šuti

Izaslanstvo Hrvatskih suverenista predvođeno predsjednikom Marijanom Pavličekom te članom predsjedništva Franom Čirkom odalo je počast stradalnicima beliburške tragedije. Tom prilikom predsjednik Suverenista istaknuo je da najveće stradavanje hrvatskog naroda o kojemu se 45 godina nije smjelo govoriti, nikad ne smije biti zaboravljeno.


Bleiburška tragedija kao i križni put na kojima je po procjenama stradalo i do 100.000 pripadnika hrvatskog naroda najveća je ljaga komunističkog režima ondašnje Jugoslavije te maršala Josipa Broza, stoji u priopćenju Hrvatskih suverenista.

Nažalost do danas nam nisu poznate brojne lokacije na kojima su pripadnici hrvatskog naroda bez ikakvoga suda hladnokrvno ubijani po kratkom postupku. Suverenisti su još jedanput izrazili negodovanje katastrofalnom reakcijom hrvatske diplomacije koja je dozvolila ukidanje službene komemoracije od strane austrijskih vlasti.

Čak u doba Jugoslavije komemoracija se održavala unatoč brojnim diplomatskim pritiscima komunističkih vlasti, a danas u doba moderne europe, Europe bez granica, Hrvatima je onemogućeno komemorirati najveće stradavanje vlastitoga naroda u njegovoj povijesti.

Posebno je sramotno i porazno za hrvatsku diplomaciju što se očigledno pomirila sa skidanjem povijesnog hrvatskog grba sa spomenika postavljenog davne 1987. godine u čast poginulim hrvatskim vojnicima i civilima. Iako taj isti grb i dan danas krasi brojne plemićke dvorce i carske palače diljem Austrije.

Foto: Hrvatski suverenisti