Andrija Hebrang ima zloćudni tumor: Garantiraju mi tri mjeseca života

Andrija Hebrang ima zloćudni tumor: Garantiraju mi tri mjeseca života

Andrija Hebrang, nekadašnji ministar zdravstva, boluje od malignog limfoma, odnosno raka limfnog sustava, otkrio je u razgovoru za 24sata.

Na ovu ozbiljnu i tešku bolest posumnjao je prije manje od godinu dana, nakon što je naglo počeo gubiti kilograme i osjećati konstantni umor. Otišao je na ultrazvuk abdomena i slezena je bila povećana, a nakon što je izvadio krv, vrijednosti su bile povišene.

Na pitanje kakve su liječničke prognoze rekao je: “Garantiraju mi rok trajanja od tri mjeseca, a onda ćemo vidjeti.”, rekao je za 24sata.

Rekao je i da se zbog bolesti nije javio iz mirovine da ide pomoći u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“Naravno da bih se rado borio s koronom i pomagao liječiti druge, nego s limfomom, ali ne mogu birati. U ovoj situaciji se čuvam i pridržavam mjera. Nikuda ne izlazim, perem ruke, dezinficiram se i ako moram izaći, stavim masku te izbjegavam sve skupove”, rekao je 74-godišnji Hebrang.

Dodao je kako se smrti ne boji jer je ispunio sve svoje živote ciljeve.

“Imam predivnu obitelj, sudjelovao sam u stvaranju Hrvatske, ostvario sam akademsku karijeru i nemam više što za odraditi. Zato se smrti ne bojim. Potpuno sam miran”, rekao je Hebrang za 24sata.

Foto: Mario Strmotić/Hina