Anka Mrak Taritaš: Bandić ide iz ludosti u ludost, a u tome mu pomaže Andrej Plenković

Anka Mrak Taritaš: Bandić ide iz ludosti u ludost, a u tome mu pomaže Andrej Plenković

Gošća Novog dana bila je zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš. Komentirala je nova kreditna zaduženja Grada Zagreba, kao i situaciju u Amsterdamskoj koaliciji.

Na temu gradskih kreditinih zaduživanja, Mrak Taritaš je rekla kako je zastupnica u Gradskoj skupštini već dvije godine te da često ima osjećaj kao da se nalazi u filmu Beskonačni dan. “Tako gradonačelnik mrtav hladan zadužuje građane grada i mrtav hladan daje obećanja koja neće ispuniti poput čuvenog metroa ili tunela kroz Medvednici. Ali uvijek tu imaju koalicijskog partnera koji će ih podupirati. HDZ i Bandić su se voljeli godinama tajno, ali sad se vole javno”, kazala je.

“Sve to vam je u okvirima zakona. No treba izanalizirati što sve treba. Zagreb je vrlo specifičan, ima jedan moćni proračun. Odnos između HDZ-a i Bandića je sustav spojenih posuda. Bandić sigurnost daje Plenkoviću, a Plenković daje sigurnost Bandiću.Gospodin Bandić građanima Grada Zagreba krade grad. Grad ima neku povijest, strukturu i budućnost. On ulazi iz ludosti u ludost. Ima stav “mogu što hoću”, što nije dobro”, ističe Mrak Taritaš.

Ističe kako je uvijek bolje imati dobar odnos s vladajućima i ističe apsurd s rekonstrukcijom rotora Remetinec. “Uđete u projekt rotora, svojih vlasititih novaca imate 5-10 %, provedete natječaj koji niste smjeli provesti i dođete do premijera te kažete da nemate novaca. To je način koji nije dobar. Ali kad imate 13 ruku u Saboru, onda premijer nema izbora”, rekla je.

“Grad Zagreb se tu ponaša kao država u državi. Drugi gradovi zaista apliciraju za projekte EU. Grad Zagreb sve namjerava, ali ništa ne poduzima. Grad Zagreb ne aplicira, već dolazi premijeru i traži novac. To nije dobro”, mišljenja je Mrak Taritaš.

 

Foto: Daniel Sponza/Hina