Anketa pokazuje da je Bandić gotov: Tomislav Tomašević ga uvjerljivo pobjeđuje

Anketa pokazuje da je Bandić gotov: Tomislav Tomašević ga uvjerljivo pobjeđuje

Rezultati ankete koju su zajednički naručile stranke ljevice i lijevog centra kao podlogu za dogovor o formaciji u kojoj će izaći na izbore protiv aktualnoga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića govore da im je širom otvoren put da Bandića nakon dvadeset godina vladanja glavnim gradom skinu s trona.

Zagrepčani su, kako neslužbeno saznajemo, u najvećem postotku, i to 30 posto njih, rekli da bi za idućeg gradonačelnika birali čelnika platforme Možemo! Tomislava Tomaševića. Premda bi se prema ovome istraživanju gradonačelnika biralo u dva kruga, Bandić nema nikakve šanse jer bi u prvom krugu za njega glasalo samo 15 posto ispitanih građana. Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras ima podršku 8,5 posto birača, a predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman njih samo 7,6 posto.

U drugom krugu sučelili bi se Tomašević i Bandić, a Tomašević bi uvjerljivo pobijedio, piše Jutarnji list.

Vrlo slični rezultati bili su dobiveni i u prijašnjoj anketi koja je provedena prije dva mjeseca, a naručio ju je SDP. To je istraživanje SDP-u bilo potrebno kako bi otklonili dvojbe s kojima je suočena njihova stranka, a to je hoće li podržati kandidata druge stranke, odnosno Tomaševića, ili inzistirati na svom kandidatu. Velike ambicije iskazivao je Gordan Maras, a mnogi SDP-ovci smatraju da kao velika stranka moraju imati svog kandidata za gradonačelnika glavnog grada. Jako se zamjeralo onima koji su se usudili reći suprotno, pa se tako bivši potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina našao na meti kritika unutar stranke kada je u studiju Jutarnjeg lista izjavio da bi u Zagrebu valjalo podržati Tomaševića iz platforme Možemo!

Foto: Damir Senčar/Hina