Aplikacija koju je Beroš platio milijune kuna: Nepokretan čovjek mora na cijepljenje u 482 kilometra udaljeni Split

Aplikacija koju je Beroš platio milijune kuna: Nepokretan čovjek mora na cijepljenje u 482 kilometra udaljeni Split

Ja sam se odmah prijavio samo kod svoje doktorice jer nemam računalo, izlaz u svijet su mi televizija i ovaj stari mobitel, priča nam Ivan Cvetnić (70) iz Sunje.

Gospodin Cvetnić je slabo pokretan ali oštrog uma, a ima i rak mjehura. Često ide doktorima na terapije i pretrage, pa mu je cjepivo značilo bar nekakav oblik zaštite od virusa koji bi za njega bio poguban. 

– Prvu dozu sam dobio oko 24. veljače kod svoje doktorice, među prvima. Sve nas ‘teške’ je pozvala i primio sam AstraZenecu. Imao sam blagu temperaturu jedan dan, ali osim toga je sve prošlo u redu. Od tad je prošlo već dva mjeseca, pa sam se zabrinuo jer me nitko nije zvao. Razmak mi se činio prevelik. Doktorica mi je rekla da će me zvati jer ni ona još ništa ne zna i da probam nazvati 0800 0011 – objašnjava, pišu 24sata.

Nazvao je taj broj, kojeg je i Ministarstvo zdravstva istaknulo kao servisni broj telefona. Javila mu se mlađa ženska osoba i tražila ga OIB kako bi provjerila kad će doći na red. 

– Po mom OIB – u je tamo izlistala i ime i prezime, datum rođenja, adresu, sve što bi i trebala moći. Onda mi je rekla da imam termin za danas, u srijedu i to u Spaladium areni u Splitu. Kakav Split, pa ja sam u Sunji! Ne znam kako sam zapisan preko platforme CijepiSe kad se tamo ni nisam javio, a da nisam nazvao, ja ne bih ni znao da imam termin za drugu dozu – govori šokirani gospodin Cvetnić. 

‘Došlo je do neke pogreške’

Odmah je to javio svojoj doktorici, a i ona je ostala u čudu.

– Vjerujem da je tu došlo do neke pogreške, svi moji pacijenti se cijepe isključivo preko mene i ja na to pazim. Zvat ćemo ga za drugu dozu, u srijedu smo dobili novu pošiljku – kaže dr. Pavlović i dodaje: Bitno je da mi odradimo svoju zadaću, o aplikaciji ne bih razgovarala.

Gospodin Cvetnić više ne zna kome da se javi, a najviše ga muči to što je njegova druga doza otišla u 482 kilometra udaljeni Split.

– Svaki dan gledam Plenkovića i Beroša kako se hvale da sve radi, pričaju o nekim brojevima i statistikama. Kakva statistika kad evo meni nitko nije javio da sam dobio termin nego sam saznao slučajno? Kakva statistika i brojke kad su mene iz Sunje prebacili u Split? Kako da ja nepokretan dođem do tamo – pita se.