Argentinci igraju pokvarno i prljavo: FIFA je otvorila istragu protiv besramnog golmana. Evo što je rekao Van Gaalu

Argentinci igraju pokvarno i prljavo: FIFA je otvorila istragu protiv besramnog golmana. Evo što je rekao Van Gaalu

Argentini je prolazak u polufinale osigurao vratar Emiliano Martinez, koji je u raspucavanju protiv Nizozemske obranio dva penala.

No, mrlja s te utakmice je sasvim sigurno ružno ponašanje i jedne i druge reprezentacije gdje je glavni sudac Antonio Mateu Lahoz podijelio čak 18 žutih kartona.

Nakon što je Emiliano Martinez u raspucavanju s dvije obrane penala donio Argentini trijumf, došao je pred klupu Nizozemske i urlao: “Je**o sam te dva puta, ped**u”, dobacivao je Martinez Van Gaalu dok ga je trener golmana Argentine pokušao smiriti.

Kasnije se osvrnuo na ono što se događalo…

“Čuo sam Van Gaala kako govori: ‘Imamo prednost u penalima, ako idemo na penale, pobijedit ćemo.’ Mislim da mora držati jezik za zubima.”

Takav neugodni ispad mogao bi koštati Martineza da zaigra u polufinalu SP-a protiv Hrvatske. FIFA je naime potvrdila da je protiv Martineza pokrenula postupak nakon što ga je sudac Lahoz prijavio zbog navedenog, ali i zbog izjava koje je golman dao o sucu te mu zbog navedenog prijeti i suspenzija, javlja Sport klub.

“Disciplinska komisija FIFA-e otvorila je postupak protiv Argentinskog nogometnog saveza zbog mogućih kršenja članaka 12 (Nedolično ponašanje igrača i službenih osoba) i 16 (Red i sigurnost na utakmicama) Disciplinskog kodeksa.”

Foto: Hina