Australija brutalna prema Novaku Đokoviću: Ostao je bez vize. Evo što sada može napraviti

Australija brutalna prema Novaku Đokoviću: Ostao je bez vize. Evo što sada može napraviti

Australski ministar imigracije Alex Hawke otkazao je vizu Novaku Đokoviću! Prvi reket svijeta tako će vjerojatno propustiti prvi Grand Slam sezone. 

Službeno priopćenje australskog ministra imigracije prenosimo u cijelosti:

“Danas sam iskoristio svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da poništim vizu koju posjeduje Novak Đoković iz razloga zdravlja i dobrog reda, na temelju toga da je takva odluka bila od javnog interesa. Ova odluka uslijedila je nakon naloga Federalnog okružnog i obiteljskog suda od 10. siječnja 2022., poništavajući prethodnu odluku o poništenju iz razloga pravičnosti postupka. Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutarnjih poslova, australske granične snage i gospodin Đoković.

Kakva je sada procedura? Đokovićevi odvjetnici mogu uložiti žalbu, što će vjerojatno i učiniti, a na Sudu je odluka hoće li razmotriti žalbu. Ukoliko Sud prihvati podnošenje žalbe, Đoković bi mogao početi turnir, no isto bi tako mogao usred turnira, pa možda čak i meča, biti priveden i deportiran, ističu 24sata.

Drugi rasplet situacije je ovakav: Sud može u samome startu odbiti potencijalnu žalbu Đokovićevih odvjetnika te bi u najkraćem roku morao napustiti Australiju.

Foto: Hina