Lauc samouvjereno tvrdi: Masovno PCR testiranje je jedna velika pljačka. Evo i zašto

Lauc samouvjereno tvrdi: Masovno PCR testiranje je jedna velika pljačka. Evo i zašto

Doktor Gordan Lauc piše o omikronu i upozorava na bezobrazno visoku cijenu PCR testova. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Kada Omikron uđe u neku zemlju broj zaraženih nevjerojatno brzo raste, no isto tako brzo i pada, neovisno o tome kakve „mjere“ propisuju vlade tih zemalja.

Prema svim do sada dostupnim podacima, simptomi su puno blaži i da nismo toliko širili strah zadnje dvije godine, zbog njih nitko ne bi išao liječniku.Kako smo mi na limitu testiranja teško je znati jesmo li u Hrvatskoj već na vrhu, ili će se broj stvarno zaraženih još nekoliko dana povećavati.

Zapravo to nije niti bitno, jer se od kada se širi omicron i potiskuje deltu broj teško bolesnih stalno samo smanjuje.

P.S.Neovisno o tome što smatram da je ovako široko PCR testiranje sada potpuno bespotrebno, dosta je sramotno da u dvije godine čitav javni sektor u Hrvatskoj nije razvio kapacitete za više od 20,000 PCR testova na dan. To je bio kapacitet koji je moj laboratorij u Genosu imao u ožujku 2020. godine.

Mi smo na proljeće 2020. proveli validaciju i bili smo spremni uključiti se, no kad su mi objasnili da testove za koje smo izračunali da nas koštaju 100 kn moramo prodavati po 1500 kn (jer bi sve ispod te cijene bilo sankcionirano kao damping) odbio sam sudjelovati u toj pandemijskoj pljački. (Kasnije je cijena testa smanjena, no smanjeni su i ulazni troškovi tako da je masovno PCR testiranje i dalje jedna velika nemoralna pljačka)”, ističe Lauc.

Foto: Hina