Austrijski premijer Kurz uživa u Hrvatskoj: Je li uradio nešto što će mu Plenković zamjeriti?

Austrijski premijer Kurz uživa u Hrvatskoj: Je li uradio nešto što će mu Plenković zamjeriti?

U Rovinju je prijedva dana ostvareno dvomilijunto ovogodišnje noćenje, a među brojnim gostima koji trenutno borave u tom gradu našlo se i jedno poznato inozemno političko lice.

Kako doznajemo, na odmor od svakodnevnih obaveza u Rovinj je stigao austrijski kancelar Sebastian Kurz koji nije skrivao svoje oduševljenje gradom i ljudima koje je susreo, javlja Istrian.hr

„Moram priznati da je Rovinj prekrasan grad, jako mi se sviđa, a i ljudi su me pozitivno iznenadili, svi su veoma simpatični“, izjavio je Kurz tijekom ručka u restoranu La Riva vlasnika Zije Muratija.

Kako navodi osoblje restorana, kancelar Kurz nije imao nikakve posebne zahtjeve za vrijeme ručka te je bio odličan gost.

„Jednostavan čovjek, uopće nije komplicirao. Kada smo ga upitali za jednu fotografiju, mi smo imali zaštitne maske, no on nam je sam rekao da ih skinemo kako bi nam se vidjela lica i osmjesi“, ispričali su nam iz restorana.

Sit i sretan, austrijski kancelar Kurz potvrdio je kako mu se Rovinj stvarno sviđa te kako će se zasigurno vratiti. Baš nas zanima što bi rekao hrvatski premijer Andrej Plenković da je vidio da njegov kolega tražio od zaposlenika da skinu maske.

Foto: Screenshot/istrian.hr