Bahati Čačić ispred Pelješkog mosta napao HDZ i Tuđmana: Glumatali su, nisu imali gotov projekt

Bahati Čačić ispred Pelješkog mosta napao HDZ i Tuđmana: Glumatali su, nisu imali gotov projekt

Nekadašnji ministar infrastrukture Radimir Čačić, itekako je zaslužan što su autocestom povezani Zagreb i Split. On je taj koji je svojski ‘potegao’ za ovaj projekt u ključnom trenutku. Što misli o izgradnji Pelješkog mosta?

– Izgleda fascinatno. Jednostavno je prekrasan. Ispada da je ono, mogu čak reći i bezobrazno traženje susjedne BiH da se most diže praktički do visine jednog cityja, učinilo most u estetskom smislu sjajnim. Sad ima jedan luk koji mu je dao na ljepoti jer nisam sklon onim davnim, ‘flat’ mostovima – kazao je Čačić pa opleo po bivšem koalicijskom partneru – HDZ-u, javlja Slobodna Dalmacija.

– Ta glumatanja još od Tuđmanovih vremena podsjećaju nas da HDZ zapravo nikad nije otvarao most jer nije imao gotov projekt, a o novcima da ne govorim. Zato je sve to trebalo iza njih očistiti i spužvom prebrisati, napraviti ozbiljan, realan projekt, pa dogovoriti finaciranje iz Europe. Zbog svega toga je odluka iz 2012. godine kad smo praktički došli na ‘čistu ploču’ – bila ključna. Sve ovo kasnije je ozbiljan posao, ali ipak samo odrađivanje onoga što je ranije dogovoreno – poručio je Čačić. 

Foto: Hina

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Puhovski protiv blagoslova Pelješkog mosta: Nadao se da će barem Milanović skupiti hrabrosti i maknuti se od “krštene vode”