Bahato i bezobrazno ponašanje: Capak, Kaić i Bubaš ne žele položiti račune hrvatskom narodu

Bahato i bezobrazno ponašanje: Capak, Kaić i  Bubaš ne žele položiti račune hrvatskom narodu

Vidimo više praznih stolica, nažalost, neki gosti koji su bili pozvani su naglo otkazali, poručio je zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica, koji je u Saboru organizirao okrugli stol na temu posljedica Covid pandemije. 

A gosti koji su najprije potvrdili, a potom u zadnji tren otkazali svoje sudjelovanje su vodeći ljudi koji su tri godine vodili borbu protiv epidemije – šef HZJZ-a Krunoslav Capak, epidemiolozi Bernard Kaić, Tomislav Benjak i Marija Bubaš, državna tajnica Ministarstva zdravstva.

– Najavili su da će doći, ali su naglo jučer popodne otkazali, poslali su mail u kojem su poručili kako zbog iznenadnih obveza ne mogu doći. To je vrlo loše, ne samo prema Saboru nego prema javnosti koja s pravom traži odgovore na mnoga pitanja. Ja sam ovdje sam, u svoje ime sam organizirao ovaj okrugli stol i smatram da imaju obvezu i odgovornost da odgovore na pitanja i sudjeluju na ovakvim prilikama, ali vodeći autoriteti su očito u strahu – kazao je Bartulica, koji je htio otvoriti relevantna pitanja o cjepivu, naručenim dozama, korona profiterima, rezimirati rad Stožera Civilne zaštite….

– Smatram potpuno moralno neprihvatljivim da su neki pojedinci iskoristili ovu nevolju svih nas za osobnu korist. Inzistirat ću da se do kraja sazna istina, javnost ima pravo znati o tome – istaknuo je, javljaju 24sata.

Marija Bubaš

Inače, Kaić je ispred HZJZ-a trebao gostovati ove subote u emisiji Točka na tjedan na N1 televiziji, ali je i tamo u posljednji tren, otkrila je novinarka Nataša Božić, otkazao dolazak. 

– Zatražila sam i dogovorila intervju s prvim epidemiologom Hrvatske, voditeljem Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo Bernardom Kaićem. Čovjek je pristao, poslala sam mu i pitanja za pripremu, da bih u petak navečer dobila poruku da je “Uprava odlučila odgoditi istupe o Covidu” – objavila je Božić. 

Capak i ministar Vili Beroš su se prošlog tjedna prilikom proglašenja kraja epidemije morali suočiti s pitanjima novinara o retrospektivi trogodišnje borbe protiv Covida. 

– Lako je biti general poslije bitke. Tko radi, taj i griješi, ako je to u najboljoj namjeri bez evidentnih posljedica, to se može razumjeti. Nekih većih posljedica odluka koje su donošene nije bilo. Neću sada ulaziti u rasprave jer bi predugo trajale. Nas dvoje (Capak i on, op.a) nismo ni najvažniji ni najrelevantniji, mi smo samo dionici tog sustava i povijest će suditi o našim aktivnostima – zaključio je Beroš prethodne tri godine i rad Stožera.

I to bi bilo to. Očito se više ništa ne bi trebalo propitkivati niti će oni više odgovarati na pitanja jer, eto, epidemija je gotova, Stožer se raspustio.

Foto: Hina