Dragan Kovačević pred sudom: Bolje da me osude za godinu dana, nego oslobode za deset godina

Dragan Kovačević pred sudom: Bolje da me osude za godinu dana, nego oslobode za deset godina

Županijski sud u Zagrebu donosi odluku o optužnici protiv Dragana Kovačevića i ostalih u aferi Janaf.

Dragan Kovačević je uoči objave odluke o podizanju optužnice rekao da u ovom slučaju nije riječ o političkom procesu, ali da je proces montiran. Očekuje brzo suđenje.

“Bolje da me osude za godinu dana, nego oslobode za 10”, rekao je Kovačević novinarima prije ulaska u zgradu Županijskog suda, ododajući da protiv njega nema dokaza. 

Kovačevićeva obrana traži da se optužnica vrati na doradu. 

U studenom 2022. godine obrane optuženih tražile su da se pojedini dokazi izdvoje kao nezakoniti, poput tajno snimljenih razgovora, nalaz financijskog vještaka te zapisnici pretraga domova nekih osumnjičenika, no njihove zahtjeve je odbio Visoki kazneni sud, javlja Dnevnik.hr.

Kovačevića, bivšeg direktora Janafa, i ostale se tereti za primanje i davanje mita za namještanje poslova s Janafom. Tužiteljstvo tvrdi da je poduzetnik Krešo Petek dao Kovačeviću i njegovim suradnicima milijun eura kako bi njegova tvrtka Elektrocentar Petek dobila poslove vrijedne gotovo 65 milijuna kuna.

Kovačević je, među ostalim, optužen i da je dobio dva stana od poduzetnika čijim je tvrtkama dogovorio milijunske poslove.

Uz Kovačevića i Peteka optužnicom su obuhvaćeni bivši direktor sigurnosti u Janafu Vlado Zorić, direktor Janafova transporta nafte Vladimir Vrbanc te poduzetnici Vatroslav Sablić, Ivan Širić i Edo Seifried.

Foto: Hina