Bandićev suradnik napao Hrvatske vode: Sumnja da se nasipi na Savi loše održavaju

Bandićev suradnik napao Hrvatske vode: Sumnja da se nasipi na Savi loše održavaju

Pročelnik gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić komentirao je stanje u Zagrebu nakon olujnog nevremena.

“Situacija je u smirivanju. Jučer su bili prioriteti sanacija prometnica. Bilo bi zanimljivo vidjeti zbog čega su odletjeli krovovi i padale fasade sa zgrada. Postoji građevinska inspekcija pa bi trebali vidjeti zašto je krov odletio. Mora postojati razlog za to. Ovdje su lavovski dio posla obavili vatrogasci i dobrovoljna vatrogasna društva koje imamo po rubnim dijelovima grada. Imamo oko 400 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba i praktički 8.000 dobrovoljnih vatrogasaca u 57 dobrovoljnih društava. Operativno je to oko 6, 6 i pol tisuća ljudi. Ne može se zaboraviti Zrinjevac jer su oni imali intervencije uklanjanja srušenih stabala”, kazao je Pavle Kalinić.

“Zagreb ima nasip. Sad je pitanje koliko to ozbiljno Hrvatske vode održavaju. Mi imamo kontakt s njima, oni nam daju izvještaj  i oni dobivaju izvještaj od nas. Ja osobno smatram da bi se ti nasipi trebali bolje održavati…”, kazao je Kalinić.